22 januari 2022

De reizen van 2022

2 min read

Het is 2022! De afgelopen jaren zijn op z’n minst vreemd verlopen maar toch kijken we uit naar de komende maanden en ook de reizen die dit jaar ons kan bieden. In deze blog bespreek ik met je hoe je een reis naar een bijzondere bestemming het beste kan voorbereiden. Lees je mee?

Bijzondere tijd, bijzondere bestemming

Ja, een bijzondere tijd, ongewone tijd om in te leven dat vraagt om een speciale bestemming. Dat past goed bij de sfeer waar we ons in bevinden. Maar wat is nu zo’n bijzondere bestemming. Denk aan landen in het oosten zoals Rusland. Maar ook in het westen. Er is enorm veel te zien en te ontdekken in Zuid-Amerika. Om maar even wat te noemen. We hebben het hier in ieder geval niet over een all-inclusive vakantie naar Spanje.

Voorbereid op stap

Maar goed, een bestemming als deze vraagt vaak iets meer voorbereiden dan wanneer je zou vertrekken naar de Algarve. Voor Rusland moet je een visum Rusland aanvragen. En zo zijn er meer landen waar dit moet. Ook als je naar Afrika wilt, moet dit in sommige gevallen. Dit moet je zelf regelen en van tevoren uitzoeken. Een visum Nigeria aanvragen, als de reis hiernaartoe gaat, is ook belangrijk.

Waar ben je naar op zoek?

Voor welke bestemming je kiest, hangt af van waar je naar op zoek bent. Landen die niet doorgaans als vakantiebestemming worden gekozen, zijn iets minder bekend en dat betekent dat er nog een hoop te ontdekken en te zien valt. Maar het betekent ook dat je moet kijken naar eventuele veiligheidsrisico’s en hoe je die kunt tackelen om toch het meeste van je vakantie te maken.

Stippel de boel uit

Voor iedere vakantie is het fijn om het een en ander uit te zoeken en voor te bereiden. Niet alleen voor de tijd dat je nog in Nederland bent, denk aan het inpakken van je koffer en het regelen van die eerdergenoemde visums, maar ook voor de tijd daar. Heb je bij aankomst vervoer en een hotel voor de eerste nacht? Dat is wel zo handig en zorgt meteen voor een soepele start van de reis.

Tijd om te ontdekken en genieten

En dan kan je met een gerust hart gaan genieten en ontdekken. Wie weet met wat voor spannende en bijzondere verhalen je terugkomt uit dit soort landen. Zo wordt 2022 een jaar om nooit te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *