1 december 2021

De voordelen van e-sigaretten

2 min read

E-sigaretten worden steeds vaker gebruikt ter vervanging van de normale sigaret. Het brengt daarom ook veel voordelen met zich mee als je de overstap gaat maken. Een van de voordelen is dat er geen kankerverwekkende stoffen in zitten. Hierdoor worden jouw ademhaling en conditie niet verslechterd en blijven jouw hart en bloedvaten onaangetast. Denk hierbij aan teer, koolmonoxide en stikstofoxide, maar ook aan andere vloeistoffen die in combinatie met nicotine giftig zijn. Alleen als jij de e-liquid aanschaft waar nicotine inzit, zul je dus een giftige stof aantreffen in jouw e-sigaret.

Geen brandgevaar

Waar veel mensen over vallen, is de geur van een sigaret. E-sigaretten geven deze geur niet af, waardoor jouw kleren en de omgeving vrij blijven van de geur van tabak. Daarnaast is een e-smoker niet brandgevaarlijk. Je hebt immers geen brandend uiteinde en hoeft hem ook niet al brandend op de grond te gooien als je klaar bent met roken. Je zet hem immers alleen maar uit en stopt hem terug in jouw zak of tas. Hierbij wordt weinig ruimte in beslag genomen.

De goedkoopste oplossing

De navullingen kun je in veel verschillende smaken kopen, waardoor er altijd iets tussen zit waar jij gelukkig van wordt. Daarbij kun je ook de keuze maken tussen nicotine of nicotinevrij. Stoppen met roken wordt bijvoorbeeld eenvoudiger als je de nicotine af kunt bouwen. Een van de grootste voordelen van e-sigaretten is de prijs. Roken is op deze manier vele malen goedkoper geworden, doordat er geen accijnzen op de e-liquids zitten. Voor enkele euro’s ben je weer een tijdje zoet. Daarnaast scheelt het je geld doordat je geen asbak of aansteker meer hoeft te kopen.