22 januari 2022

Een avond voor jezelf

2 min read

Af en toe is het tijd voor een momentje voor jezelf. Of nou ja, een momentje, ik heb het over een dagdeel of zelf een hele dag. Die tijd kan je gebruiken voor wat je maar wilt. Het is een vrije dag die niet bedoeld is om andere werkzaamheden of taken in te halen maar die bedoeld is om te ontspannen en op te laden zodat je daarna weer helemaal opgefrist aan de slag kunt. Hoe je zo’n dag kan invullen, vertel ik je in deze blog. Lees je mee?

Je favoriete elementen

Ik probeer iedere maand zo’n dag(deel) in te plannen. Vaak gaat het dan om een avond maar als ik geluk heb, is er tijd om een hele dag alles te doen waar ik maar zin in heb. Of ik nou een deel ter beschikking heb of een hele dag, iedere keer zijn mijn favoriete elementen van de partij. Zo is een dag(deel) voor mezelf altijd gevuld met warme baden, boswandelingen, uitgebreide huid en nagelverzorging en mijn lievelingseten. Voor jou kan dat natuurlijk anders zijn. Wanneer ik meer tijd heb, zijn er uiteraard nog meer dingen die ik graag doe maar deze punten zitten altijd in mijn vrije dag.

Breng het samen

Maar goed, zoals ik al zei, heb ik niet altijd tijd in de maand voor een volledige vrije dag voor mezelf. Vaak moet er toch het één en ander gebeuren of zijn er afspraken waar ik naartoe moet. En dat kan natuurlijk niet op een dag voor mezelf. Daarom blijft het vaak bij een avond en dus is het combineren geblazen. De inbouwspots badkamer van https://www.ledinbouwspotsleds.nl/toepassingen/led-inbouwspots-badkamer gaan aan, het bad wordt gevuld, er gaat een masker op mijn gezicht en terwijl ik geniet van het warme water en mijn favoriete tv-show geef ik mijn nagels een fris nieuw kleurtje. Daarna loop ik helemaal rozig, in mijn favoriete pyjama naar de keuken voor mijn favoriete eten: de sushi van het restaurant om de hoek. En aangezien het toch helemaal aan mij is, zet ik de over alvast aan voor een warm stukje taart.

Geniet van het moment

Vind je dat te veel en wil je liever helemaal niets doen, dan kan dat natuurlijk ook. Het is helemaal aan jou. Het belangrijkste op die dag of die avond is dat je geniet van de tijd voor jezelf. Wil je een film kijken en ondertussen genieten van huisgemaakte snacks, dan kan dat. Wil je de deur uit en weg stomen in een Finse sauna, dan kan dat ook. Ik zeg het nog maar een keer: deze tijd is helemaal voor jezelf. Je verdient het!