Een goede blogger

Bloggen en vloggen zijn maar wat hip tegenwoordig. Het verschil? Die eerste legt dingen vast door te schrijven en die tweede doet hetzelfde maar dan door te filmen. Het is leuk werk en heel vrij. Je bent immers vaak eigen baas en bepaalt dus zelf waar je over schrijft en ook wanneer je dat doet. In deze blog vertel ik je iets meer over het werk van een blogger. Want hoe werkt dat nu eigenlijk?

Werken kan overal

Zoals ik al zei, bepaal je zelf wanneer je werkt. Natuurlijk ligt het er wel aan of je voor een bedrijf of voor jezelf werkt maar over het algemeen kan je zelf je tijd indelen. Dat betekent dat je ook niet aan een vaste werkplek vastzit. Je kiest zelf wanneer het werken je het beste uitkomt. Uurtje in de trein? Je schrijft zo een blog weg. Zit je in een gemeenschappelijke werkruimte? Schuif aan één van de bureaus om even te typen. Natuurlijk zitten hier wel voorwaarden aan. Als je helemaal zelf over je tijd mag beschikken, moet je wel weten hoe je hiermee om moet gaan. Er moet immers wel brood op de plank komen. Daarom is het belangrijk om streng voor jezelf te zijn en iedere maand een planning te maken. Even wennen maar daarna pluk je er de vruchten van, en daar gaat het om.

Houd werk en privé gescheiden

Nog een risico van voor jezelf werken en enkel een laptop daarvoor nodig hebben, is het feit dat je snel geneigd bent om je werk mee naar huis te nemen. Je kan immers altijd en overal werken dus de verleiding is groot om s’ avonds laat, terwijl je eigenlijk met je partner een film zou gaan kijken, nog even te gaan werken. Of nog erger, in bed met je laptop. Het klinkt misschien ideaal maar je hebt dan nooit echt rust. Je moet goed voor jezelf bepalen waar je werk ophoudt en je vrije tijd begint.

Schrijf je ideeën op

Als laatste dingetje wil ik nog even de creativiteit noemen. Als blogger moet je constant nieuwe content verzinnen die de lezer prikkelt en stimuleert. Dit is soms lastig. Er zijn soms dagen dat je het even niet meer weet en wat moet je dan? Ik raad aan om in dat geval wat schrijfoefeningen te doen. Inspiratie is immers overal te vinden, maar je moet soms even zoeken. Daarnaast schrijf ik altijd al mijn ideeën op. Je weet nooit wanneer je droog komt te staan en je bedankt jezelf later voor het feit dat je een back-up plan hebt gemaakt.

Geef een reactie