Een personeelsfeestje maakt je bedrijf sterker en dit is waarom

Sommige ondernemers kunnen terughoudend zijn met het geven van een personeelsfeest, zeker wanneer het bedrijf nog niet genoeg winst draait. En dan terwijl een geslaagd personeelsfeest je bedrijf op een positieve manier kan beïnvloeden. Een bedrijfsfeest draagt bij aan de cultuur van je onderneming, en bovendien verstrekt het de band tussen werknemers. Helaas mogen er op dit moment nog geen grootschalige event worden georganiseerd, maar dat wil niet zeggen dat je er nog niet over na kunt denken. In deze blog een aantal redenen waarom een personeelsfeest een goed idee is. Werk je bij een bedrijf waar ze niet aan personeelsfeestjes doen? Misschien kan je deze blog gebruiken om daar is verandering in te brengen. 

Teambuilding

Het is vanzelfsprekend dat je vooral veel aansluiting hebt met de mensen waarmee je direct werkt. Een personeelsfeest kan meehelpen aan teambuilding tussen verschillende afdelingen. Dit kan op een natuurlijke manier gaan, doordat je personeel gewoon met elkaar in gesprek raakt, maar dat is misschien een idyllische gedachte. Een andere manier om dit voor elkaar te krijgen is het organiseren van teambuilding activiteiten, of bijvoorbeeld een diner met vooraf gemaakte tafelschikking. Het geven van een personeelsfeest kan dus de afstand tussen de verschillende afdelingen verkleinen. Hierdoor zullen samenwerkingen beter gaan, wat weer de werkefficiëntie ten goede komt. 

Waardering

Werknemers zijn geneigd harder te werken wanneer ze waardering voor hun werkzaamheden krijgen. Deze waardering kan in de vorm van een bedankje zijn, of natuurlijk een personeelsfeestje. Vooral in grote bedrijven kan er soms nogal een een afstand tussen de werknemers en het directie en bestuur. Een praatje vanuit de directie over de behaalde doelstellingen en een paar hoogtepunten motiveert je medewerkers. Tijdens een personeelsfeestje kan je de hiërarchie opzij schuiven en plaats maken voor gelijkheid binnen het bedrijf. Ook dit kan voor je extra personeel extra motiverend zijn.

Genieten

Ook voor je personeel is het belangrijk om even plezier te maken binnen de werksfeer. De herinneringen die gemaakt worden op zo’n feestje werken verbroederend. Genoeg redenen om dus een personeelsfeestje te geven. Om het feest tot een succes te maken kun je bijvoorbeeld een mobiele bar, of voor de liefhebbers van een drankje zelfs een mobiele cocktailbar huren. Kies voor een locatie die bij het bedrijf past en zet een feest neer die in de boeken kan. Dat komt niet alleen het bedrijf ten goede, maar ook de werknemers zullen met plezier terugdenken aan dit feest en dus je bedrijf.

Geef een reactie