22 januari 2022

Goed voor jezelf zorgen doe je zo

2 min read

We willen allemaal graag gezond en fit zijn. Toch weten we lang niet allemaal wat daar eigenlijk voor nodig is. We helpen je hier graag een beetje mee op weg, zodat je hopelijk een stuk beter in je vel gaat zitten. Lees hieronder dus meteen onze tips!

Genoeg water drinken

Het is erg belangrijk om iedere dag voldoende water te drinken. Jouw lichaam heeft dit namelijk keihard nodig om de boel draaiende te houden. Een goede vuistregel is om ongeveer twee liter per dag binnen te krijgen. Dit is dan wel echt water, geen thee of koffie bijvoorbeeld. Wanneer je dit aanhoudt komt het wat betreft water drinken helemaal goed.

Acht uur slapen

Net als voldoende water heeft je lichaam ook voldoende slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Met acht uur weet je zeker dat je goed zit. Sommigen geven dan aan dat ze daar niet genoeg tijd voor hebben, maar dat is echt een kwestie van goed plannen. Ruim 8 uur voor jezelf in om echt te slapen en je zult je veel prettiger voelen gedurende de dag!

Zorg dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt

Soms heeft je lichaam een extra duwtje in de juiste richting nodig. Supplementen zoals paardenmelk in capsules kunnen je dan helpen om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de multi vitamine pillen. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke stoffen tekort komt!

Ontspan ook voldoende

Met de bovenstaande tips kom je waarschijnlijk een heel eind. Als laatste willen we je nog een bonus tip meegeven. Zorg dat je ook tijd maakt om echt te ontspannen. Bijvoorbeeld door iets te doen dat je erg leuk vindt of juist helemaal niets te doen. Zo komt je geest en daarmee ook je lichaam tot rust, waardoor je weer nieuwe energie krijgt!