Het pronkstuk in je huis

De interieurstukken waardoor je huis uniek wordt, zitten vaak in de kleine dingen of juist de dingen waar je niet zo snel aan denkt als interieurstuk. Een goed voorbeeld hiervan is de eettafel lamp. Vaak besteden we veel tijd en geld aan de perfecte eettafel en natuurlijk goede, bijpassende stoelen. Toch is het niet geheel onbelangrijk om dit plaatje af te sluiten met een bijpassende eettafel hanglamp. Een hanglamp kan heel subtiel zijn of juist heel robuust en groot. Hoe dan ook, de hanglamp boven je eettafel valt hoe dan ook altijd op. Veel designers zijn al lang op de hoogte van het belang van een goede hanglamp boven de eettafel. Dit betekent dat er inmiddels al een hele wereld aan verschillende soorten hanglampen bestaat, die kunnen worden onderverdeeld onder verschillende stijlen. Ben je opzoek naar een hanglamp eettafel? Lees dan hieronder wat meer over een aantal populaire stijlen. Wie weet past jouw stijl er perfect tussen en kun je gerichter op zoek gaan. 

Industriële stijl

De meest populaire stijl van dit moment is toch wel de industriële stijl. Deze stijl kan het beste omschreven worden als robuust en duidelijk. Het gaat hier vaak om grote blikvangers die gemaakt zijn van ijzer, metaal of beton. De kleuren van deze materialen zijn dan ook het meest voorkomend binnen deze stijl. Hoewel deze omschrijving wellicht een beetje kil klinkt, is dit totaal niet het effect van een industriële stijl. Het geeft juist een stoere uitstraling en zorgt ervoor dat bepaalde interieurstukken er echt uit springen. Bij een industriële hanglamp kun je denken aan bijvoorbeeld die metalen lampenkappen naast elkaar die aan de onderzijde met een troebel glas zijn afgewerkt. Zo wordt het licht mooi verdeeld over de tafel en zijn de drie kappen de echte eyecatcher van je eethoek.

Klassieke stijl

De klassieke stijl is een stijl die al jaren meegaat, maar nooit uit de mode raakt. Een klassieke stijl is heel sierlijk, werkt veel met hout en goudtinten en maakt graag gebruik van extra ornamenten zoals rozetten of bladeren. Symmetrie staat hier centraal. De klassieke stijl geeft een romantische sfeer aan je huis. Deze stijl moet goed toegepast worden op je huis. Te veel klassieke stukken kan rommelig eruit zien, terwijl te weinig stukken ervoor kan zorgen dat de stijl niet voldoende naar voren komt. Bij een hanglamp voor de eettafel kun je dit bijna niet verkeerd doen. De meest populaire vorm van een klassieke eettafel hanglamp is toch wel de kroonluchter. Deze sierlijke vormen zorgen voor een echt plaatje boven de eettafel.

Scandinavische stijl

De Scandinaviërs zijn de echte toppers als het gaat om stijl en interieur. Een typisch Scandinavische stijl beschikt ten eerste over een strakke vormgeving. Minimalisme staat hier dan ook voorop. Vervolgens is de kleur hier heel kenmerkend. Zo vind je hier vaak lichte kleuren in terug, zoals pastelkleuren. Tot slot zijn natuurlijke materialen heel populair bij deze stijl, waarbij hout toch wel de koploper is in de materiaalkeuze. Een Scandinavische hanglamp zou een brede, platte lamp over de breedte kunnen zijn in een pastelkleur met daaronder meerdere lichtbronnen. Heb je een idee welke stijl het beste bij jou past? Ga dan snel gericht op zoek naar jouw ideale hanglamp voor boven de eettafel.Geef een reactie