Hoe kies je de juiste koffiemachine voor jouw bedrijf

Wanneer je op zoek bent naar een koffiezetapparaat, moet je rekening houden met de grootte van jouw bedrijf. Als je een klein bedrijf bent, zult je een klein koffieautomaat op kantoor nodig hebben. Als je een groot bedrijf bent, heeft je een groot koffiezetapparaat nodig. Het blijft hoe dan ook lastig. Daarom zullen we je enkele tips geven.

Er zijn genoeg dingen om te kiezen. De eisen kunnen namelijk erg verschillen voor een kleine koffiebar, een café, of een koffiecorner voor kantoren of voor hotels en motels. Allereerst moet je kiezen voor een machine met hoge normen en een goede reputatie. Maar een krachtig koffiezetapparaat voor de horeca is een grote investering. Dit zijn dingen waar je op kunt letten:

Watertemperatuur

Voordat je het koffiezetapparaat voor jouw cateringbedrijf koopt, moet je de watertemperatuur van de machines eens bekijken. De meeste machines die op de markt beschikbaar zijn, hebben nu een boiler die je kunt aanpassen vanaf jouw bedieningspaneel. Houd er rekening mee dat als je de machine met een warmwaterkraan krijgt, de watertemperatuur niet hoger mag zijn dan 158-159 graden Celsius. Als je de fabrikanthandleiding en de online handleiding controleert, kun je hier snel achter komen.

Kies Italiaanse koffiemachines met een collectie extra’s

Italiaanse koffiemachines zijn meestal efficiënt en ook zeer functioneel. Ook hebben sommige fabrikanten een extra koffiefilter dat bij de machine wordt geleverd, een extra piston of een mooie ingebouwde warmhoudplaat voor je kopjes. Deze extra’s maken het koffiezetapparaat zeer aantrekkelijk en interessanter.

Vergeet de waterstroomcapaciteit niet!

Het maximale debiet is niet alleen een minimum, maar ook een cruciale factor. We hebben het over de capaciteit van het waterreservoir. Hoe meer water erin zit, hoe groter het aantal kopjes dat jouw machine kan produceren. Het waterreservoir bepaalt ook hoeveel schoonmaaktijd er nodig is voor het watersysteem. Een machine met een grotere capaciteit kan daardoor beter worden ingezet.

Bron: www.giocoffee.nl