Hoe kies je de juiste raamdecoratie voor je huis?

Je woning inrichten is een van de leukste klussen. Er zijn veel keuzes die je moet maken tijdens dit proces. Een van deze keuzes, is welke raamdecoratie je kiest. Welke vorm, kleur en materiaal kies je? Vaak hangt het ook van het huis af of bijvoorbeeld houten jaloezieën goed in het interieur passen. Daarom hebben we hier enkele tips op een rij gezet, waar je op moet letten bij het kiezen van jaloezieën.

Lichtdoorlatend

Het eerste waar je op met letten, is hoe lichtdoorlatend je jaloezieën moeten zijn. Sommige mensen kunnen niet slapen, als het niet helemaal donker is in de kamer. Als je zo een persoon bent, is het niet handig om eentje te kiezen die veel licht doorlaat. In de woonkamer is dit een ander verhaal. Hier wil je soms juist wel veel licht in hebben. Dat geeft je kamer meer warmte, precies wat je in een woonkamer wilt hebben.

Uiterlijk

Jaloezieën zijn er in alle vormen en materialen. Welke de juiste voor je is, weet jij alleen. Wil je bijvoorbeeld dat je jaloezieën opvallend zijn of juist niet? Je kunt, als je niet graag opvallende jaloezieën wilt, een paar kopen die met het interieur samen smelten.

Mogelijkheid

Jammer genoeg ligt de keuze niet alleen bij jou. Zo mag het in veel nieuwbouw woningen bijvoorbeeld niet om in je raam te boren. En voor sommige jaloezieën is dit wel nodig. Een raam dat naar binnen open gaat, is ook niet zo handig als je hier jaloezieën hebt hangen.Als je nog een beetje inspiratie nodig hebt, kun je is een kijkje nemen op www.123jaloezie.nl.