22 januari 2022

Iemand helpen om het beste uit zijn of haar carrière te halen

2 min read

Soms kan het zo zijn dat mensen moeite ervaren binnen hun carrière. Er zijn nou eenmaal soms tegenslagen in het werkveld, het kan zo zijn dat een contract niet verlengd wordt of dat het bedrijf toch niet zo goed bij iemand past. De mensen die met deze tegenslagen te maken hebben, kunnen vaak wel een beetje hulp gebruiken om op weg te kunnen naar betere dingen in de toekomst. Hiervoor bestaan dan ook coaches die mensen daarbij goed kunnen helpen en ondersteunen, dit zijn loopbaancoaches. Wil je meer weten over loopbaancoaches? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat is een loopbaancoach?

Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een reorganisatie, het niet verlengen van een contract of dat het doorgroeien naar een andere functie heel moeizaam gaat dan is er vaak een beetje hulp nodig. Deze hulp wordt aangeboden door een loopbaancoach. Hij of zij begeleid de persoon naar een betere baan waar deze persoon beter past. Zo kan je hen bijvoorbeeld helpen door te bemiddelen, door te koppelen aan bedrijven of om te helpen solliciteren. Dit allemaal om deze persoon aan een nieuwe, betere baan te helpen.

Hoe wordt je een loopbaancoach?

Om een professionele loopbaancoach te worden, moet je een opleiding loopbaancoach volgen. Hier leer je dan hoe je het beste op de hoogte kan blijven van ontwikkelingen binnen een bedrijf, hoe de werknemer functioneert en ook hoe je dit kan laten passen bij de organisatie. Om een goede loopbaancoach te kunnen worden moet je dit eigenlijk vooral gewoon heel veel doen, dit ga je dan ook onder begeleiding van de trainers al uitvoeren tijdens je opleiding. Verder krijg je natuurlijk ook nog theorie en verschillende technieken om je kennis mee te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *