Je hoortoestel droog houden op het strand

Het kan soms lastig zijn om met een hoortoestel naar het strand te gaan. Je moet met namelijk met verschillende dingen rekening houden. Zo mag je hoortoestel niet in de hete zon liggen en mag er geen zonnebrandcrème op terecht komen. Daarbij kun je je hoortoestel ook het beste droog houden om beschadigingen te voorkomen. Hierbij zijn er echter wel verschillen voor twee verschillende soorten hoortoestel. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Oudere modellen

Is je hoortoestel al wat ouder? Dan is het apparaat waarschijnlijk niet IP68 gecertificeerd. Het gehoorapparaat kun je dus niet onder water houden. Daarom is het belangrijk om je hoortoestel uit te doen als je het water ingaat. Ook kun je beter niet met je hoortoestel in de buurt van water komen, dus doe hem ook uit bij bijvoorbeeld een watergevecht. Indien je hoortoestel vochtig wordt kan de werking van het apparaat worden aangetast en kunnen de batterijen beschadigd raken.

Nieuwere modellen

Er zijn ook soorten hoortoestel die wel IP68 zijn gecertificeerd. Dit geldt vaak voor alle nieuwere modellen, maar het is wel aan te raden dit altijd nog even goed te checken. Met een hoortoestel die IP68 is gecertificeerd kun je dertig minuten lang onder water tot een maximale diepte van anderhalve meter. Toch is dit ook niet aan te raden als je zeker wilt zijn dat je hoortoestel niet beschadigd raakt.

Daarbij is het ook nog eens zo dat zout water elk soort hoortoestel kan beschadigen. Het maakt dan niet uit of het hoortoestel wel of niet IP68 gecertificeerd is. Als zout water opdroogt, ontstaan er namelijk zoutkristallen. De werking van je hoortoestel kan hierdoor verslechteren.