22 januari 2022

Leven met bagage

2 min read

Nee, niet je emotionele, wees maar gerust. We hebben het hier over de letterlijke last van spullen die je met je meedraagt op reis. Hoe vervoer je die nou het makkelijkst?

En waar bestaat die dan precies uit? Natuurlijk neem je een tandenborstel mee, schoon ondergoed en andere kleding, wellicht wat leesvoer, paspoorten, tickets… dat hoeven we eigenlijk allemaal niet voor je uit te stippelen. Maar je zult wel een beetje een beeld moeten hebben van aantallen en gewicht, zodat je weet hoeveel ruimte je bagage in beslag zal nemen. Zo vind je ook heel gemakkelijk het juiste hulpmiddel om al die spullen mee te vervoeren. Denk onder andere aan de volgende opties:

Reistassen

Afhankelijk van de duur van je reis en je bestemming, zou je aan een rugtas al genoeg kunnen hebben. Maar zeg nou zelf, in een duffel bag kun je veel meer kwijt! Misschien kun je ze wel met elkaar combineren om de verschillende soorten bagage te verdelen. Gebruik de ene tas om spullen in te vervoeren die je altijd bij je wilt hebben en de andere voor zaken als kleding en toiletartikelen. Zorg wel dat je reistassen waterdicht zijn en voldoende veilig voor de grijpgrage tengels van zakkenrollers!

Koffers

Kijk, je kunt lekker modern doen met een hippe tas, maar ook de oorspronkelijke transporteur van bagage blijft het goed doen: de klassieke koffer! je weet wel, zo’n ding dat je openklapt en waar je alle stickers op plakt van de plaatsen die je allemaal hebt bezocht. Een soort van multifunctioneel reisverslag, dus. Uiteraard, je zult het ding met je mee moeten sjouwen van hotel naar hotel en van camping naar camping. Maar hij zal je nooit in de steek laten!

Rolkoffer

Tijdens je vakantie wil je – tenzij die juist vol arbeidsintensieve activiteiten zit – volledig tot rust kunnen komen. Wel zo leuk dan wanneer alles op rolletjes loopt. Inclusief je bagage! Want ja, we zeiden net al dat je koffers met je mee moet torsen. Maar dankzij de rolkoffers van merken als American Tourister heb je dat probleem niet. Ze zijn uit te kiezen in vele vormen en kleuren, zodat je eenvoudig het model vindt dat precies bij je past. Kijk je wel goed naar de wieltjes? In sommige landen zijn, wegens het lawaai van plastic rollers, alleen luchtbanden toegestaan.

Ongeacht je bestemming; heel veel plezier en een goeie reis toegewenst!