Meer omzet draaien met je terras? Lees dit

Nu de terrassen sinds kort weer open zijn gegaan wil je natuurlijk zoveel mogelijk omzet draaien. Zeker nu het binnenkort weer mooi weer wordt (en hopelijk blijft) zullen veel mensen zin hebben om een terrasje te pakken. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je zoveel mogelijk omzet draait? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt bereiken. Lees snel verder voor een aantal handige tips.

Richt je terras mooi in

Uiteraard is het van belang dat je terras er goed uitziet. Dit is namelijk waar de gasten (waarschijnlijk) op af komen, dus zorg ervoor dat je een goede indruk achterlaat met het uiterlijk van je terras. Richt het terras bijvoorbeeld in met keramische terrastegels, deze doen het vaak erg goed! Zorg daarnaast voor een goed ogende terrasoverkapping. Je wilt natuurlijk niet dat je klanten nat worden als het eens begint te regenen. 

Train je personeel

Ook het personeel speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het draaien van meer omzet. Zorg ervoor dat je de mensen die je in dienst hebt goed traint (en regelmatig blijft trainen). Zo zorg je ervoor dat iedereen gemotiveerd blijft en goed weet wat er van hem of haar verwacht wordt.

Zorg voor iets unieks op je terras

Om ervoor te zorgen dat gasten terug blijven komen (of überhaupt naar je terras getrokken worden) is het goed om iets unieks aan te bieden. Dit kan echt van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan vrij te gebruiken opladers, gratis ijsjes die worden uitgedeeld op een warme zomerse dag, gratis kleurplaten voor de kinderen of proeverijen. Hiermee zorg je ervoor dat gasten een goed gevoel krijgen bij jouw terras en dat ze hopelijk vaker terug zullen komen. Bovendien vergroot je zo de kans dat ze hun vrienden en familie over jouw terras vertellen. En gratis reclame is natuurlijk altijd goed! 

Geef een reactie