Niks vergeten in je nieuwe huis

nieuw huis tips

Je hebt de sleutel van je nieuwe huis gekregen, gefeliciteerd! Je kan niet wachten om je huis helemaal eigen te maken. Een nieuw huis komt met een hoop leuke dingen om te doen. Je mag een nieuw naambordje maken, je vrienden uitnodigen voor een housewarming en je huis opnieuw inrichten. Maar er zijn ook wat dingen om aan te denken die je echt als eerste moet doen. Check deze tips om niks te vergeten in je nieuwe huis!

Gas water en licht

Natuurlijk ben je razend enthousiast als je voor de eerste keer je huisje betrekt. Maar deze enthousiasme en alles regelen kan ervoor zorgen dat je vergeet voor de basisvoorzieningen in je huis te zorgen. Zorg als eerste dat de gas-, water- en lichtvoorzieningen op jouw naam komen te staan. Vergeet ook niet om meterstanden op te schrijven bij je aankomst. Huur je een huis, dan kan het ook zijn dat de meterstanden bij intrek in je contract zijn opgenomen.

Verander de sloten

Het is belangrijk dat je je 100% veilig voelt in je nieuwe huis. Verander daarom de sloten. Zo weet je zeker dat alleen jij de sleutels hebt tot je paleisje. Er is namelijk geen manier om te weten hoeveel onbekenden een sleutel van je stulpje hebben. Het kan zomaar zijn dat de vorige bewoner aan vijf van zijn of haar vrienden of familieleden een sleutel heeft gegeven. Ook al heb jij wel acht sleutels ontvangen, er kunnen er tien in omloop zijn. Neem het zekere voor het onzekere.

Geef adreswijzigingen door

Je adres wijzigen kun je in veel gevallen zelfs al doen vóórdat je gaat verhuizen. Erg handig om dat alvast te doen, dan hoef je daar na de verhuizing niet meer aan te denken. Het belangrijkste is om je adreswijziging op tijd door te geven aan de gemeente, die geeft het door aan de belastingdienst. Maar vergeet ook niet je nieuwe adres door te geven aan je dokter, je tandarts, je bank, je (woon)verzekering, je werkgever etc.

Zet de koelkast aan

En onze laatste tip, zeker niet eentje om te vergeten: steek de stekker van de koelkast in het stopcontact. Doe dat zodra je koelkast er staat. Ook al is heel je huis voor de rest nog leeg, als je op een warme zomerdag in het huis bezig gaat is het heel fijn als je wat te drinken koud kan zetten.

Veel plezier in je nieuwe huisje!