Spaanse bereidde kokkels
Spaanse kokkels, dit is een heerlijke gerecht voor bij de tapas. Ik at deze schelpen in aan het strand van Barcelona. Met dit recept waan je je in Spanje!
Spaanse bereidde kokkels
Spaanse kokkels, dit is een heerlijke gerecht voor bij de tapas. Ik at deze schelpen in aan het strand van Barcelona. Met dit recept waan je je in Spanje!
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingredi├źnten
  • 1kilo verse kokkels(meestal enkel in net van 1 kilo verkrijgbaar)
  • 1 rode peper
  • 2tenen knoflook
  • 5gram verse peterselie
  • 150ml warm water
  • 1/3 groenten bouillon blokje
  • 2el olijfolie
Instructies
  1. Was de kokkels goed onder stromende koud water. Gooi eventueel de kapotte of open kokkels (die niet dicht gaan) weg.
  2. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak fijn. Hak de peterselie grof. Meng het warme water met het bouillon blokje, zodat het bouillon blokje oplost.
  3. Fruit in de olijfolie de knoflook en rode peper aan. Voeg de kokkels toe en hussel dit goed door op middelhoog tot hoog vuur. Voeg na ongeveer 2 minuten de bouillon en de peterselie toe. Laat voor 2-3 minuten pruttelen op laag tot middelhoog vuur tot de kokkels allen open staan. Serveer direct!
Notities

┬ę Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie