22 januari 2022

Relax en voel je zen in een floating pod

2 min read

In de hedendaagse hectische wereld waar we alleen maar bezig zijn met informatie in onszelf op te nemen, is het belangrijk dit af en toe van ons af te gooien door het uit te schakelen. Natuurlijk zijn er vele manieren om tot rust te komen, maar floating is wel een van de beste om helemaal tot jezelf te komen.

Deze vorm van drijven is afkomstig een therapeutisch product uit IJsland en zo ontworpen om een totale relax ervaring van geest en lichaam te stimuleren door als het ware op water te drijven. De meest vergelijkbare ervaring zou je kunnen krijgen in de Dode zee(deze zee bevat zeer veel zout), omdat zout water dichter is dan zoet water.

Floating

Hoe gaat het in z’n werk?

Floaten is een toepassing waarbij je een isolatie pod betreedt, ook wel sensorische deprivatie tank genoemd. Een speciaal ontworpen kuip gevuld met water met daarin opgeloste Epsom-zouten. Deze zouten zijn bijzonder rijk aan magnesium, zeer belangrijk voor het menselijk lichaam en helpen lichamelijke alsook mentale klachten voorkomen.

Het doel is om tijdens het drijven je hersenen, lichaam en ziel te ontspannen. Je zweeft in het water zonder enige fysieke energie te gebruiken. Je gaat heerlijk in het water met de daarin opgeloste Epsom-zouten liggen, met een watertemperatuur gelijkwaardig aan de huid, zodat je je totaal kan ontspannen en stil liggen tot je het water niet meer voelt.

Floating

Het brengt je geestelijk in een ander stadium.

De zwaartekrachten die het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel dagelijks ervaren, worden op deze manier uitgeschakeld. Het is een unieke ervaring door te drijven in een ruimte waar de zintuigen niets voelen, zien of horen. Het doet je gezondheid, spiritualiteit en welzijn ontwikkelen. De dreampod van zenzonzee.nl is een perfect hulpmiddel voor meditatie, rust en herstel. Na een heerlijke sessie zul je merken dat de positieve effecten uren tot wel dagen erna aan kunnen houden. Je zult de volgende werkdag merken dat je een ontspannen gevoel ervaart. Neem vandaag nog contact op met zenzonzee.nl en laat je informeren over de vele Spa & Wellness faciliteiten.