1 december 2021

Retinol: zeer effectieve anti-aging verzorging

2 min read

Als jij je al in de wereld van de huidverzorging bevindt, dan heb je vast wel eens van retinol gehoord. Retinol, oftewel vitamine A, behoort tot één van de meest effectieve werkstoffen tegen huidveroudering. De werking van vitamine A is wetenschappelijk bewezen en dit werd door talloze onderzoeken bevestigd. Het is dan ook geen wonder dat het bedrijf Skincare LdeL Cosmetics met het merk Retinol een volledige productlijn gecreëerd heeft op basis van deze werkzame stof. Ervaar zelf hoe Retinol voor een jongere, strakkere en stralende huid zorgt!

A staat voor anti-aging

Vitamine A, ook bekend als retinol, vertraagt het verouderingsproces van de huid en is daardoor een populaire werkstof in huidverzorgingsproducten. Het verwijdert dode huidcellen, het verhoogt het gehalte aan collageen en elastine in de huid, het egaliseert oneffenheden, het verbetert de huidtextuur en het vermindert lijntjes en rimpels. Maar retinol heeft niet altijd deze fantastische werking. Pure vitamine A kan direct oxideren en zijn werking verliezen. Daarom worden in cosmeticaproducten vaak retinol verbindingen gebruikt die een hogere stabiliteit hebben. Om de werking van vitamine A te optimaliseren maakt het merk Retinol gebruik van het zeer effectieve retinylpalmitaat. Deze verbinding is zelfs geschikt voor de gevoelige huid en zorgt ervoor dat tekenen van huidveroudering zichtbaar verminderd worden. Zo kun jij een jongere en frisse huid behouden, zonder dat je last krijgt van irritaties of ongewenste bijwerkingen.

De samenwerking tussen de actieve ingrediënten

Om het beste resultaat te behalen zal retinol met andere regenererende werkstoffen en antioxidanten gecombineerd moeten worden. Om die reden maakt Retinol gebruik van andere huidvriendelijke ingrediënten, die de werking van vitamine A ondersteunen:

Vitamine C

Vitamine C wordt als antioxidant ingezet en het beschermt de huidcellen tegen vrije radicalen. Het stimuleert de productie van collageen en het maakt donkere pigmentvlekken lichter. Daarnaast gaat vitamine C tekenen van huidveroudering tegen, die door UVA en UVB stralen veroorzaakt worden.

Vitamine E tocoferol

Vitamine E beschermt de cellen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en UV-straling. Het gaat vochtverlies tegen en het helpt de huid om een goede vochtbalans te behouden. Zo zorgt vitamine E voor een gezonde en mooie huid.

Breedspectrum zonbescherming

Om huidschade door zonnestralen te voorkomen is een zogenoemde breedspectrum zonbescherming nodig, aangezien alleen dit bescherming biedt tegen zowel UVA als UVB stralen. De door Retinol ontwikkelde zonbescherming werkt niet alleen als een beschermend schild tegen zonnestralen, maar het voorkomt ook hyperpigmentatie en melasma. Ook versterkt het de collageen- en elastinevezels in de huid, waardoor ze langer stevig en elastisch blijft.

Melavoid™

Het speciaal ontwikkelde complex Melavoid™ gaat hyperpigmentatie tegen. Door het verhelderende effect worden imperfecties vervaagd en de teint wordt geëgaliseerd.