Wordt dit land jouw volgende reisbestemming?

rondreis-Vietnam

Azië wordt een steeds populairder continent onder reizigers en dan vooral onder backpackers. Van Indonesië tot Maleisië en van Thailand tot Vietnam. Iedereen heeft haar eigen bijzondere verhalen, culturen en schoonheden. Zo ook Vietnam. Het land Vietnam had lange tijd een negatieve lading over zich heen wat eigenlijk zonde is. Dit prachtige land heeft zoveel moois te bieden maar daar komen gelukkig steeds meer mensen achter. Wil jij binnenkort op rondreis door Vietnam? Dan mag een bezoekje aan deze bezienswaardigheden zeker niet ontbreken tijdens jouw reis.

Het prachtige Hi Giang

Gelegen aan de grens van China vindt men het prachtige natuurgebied Ha Giang. Dit natuurgebied toont je een schitterend maar vooral ook indrukwekkend beeld van hoge bergen, brede heuvels en groene valleien. Het wordt ook wel omschreven als “de laatste grens”. Het is zeker de moeite waard om door dit stukje ruwe schoonheid te reizen en kennis te maken met Vietnam op een manier zoals nog niet veel mensen hebben gedaan. Vooral natuurliefhebbers en hikers zullen zich uitstekend vermaken in deze ongerepte maar o zo prachtige natuur.

Het kleurrijke Hoi An

Misschien heb je wel eens van de naam Hoi An gehoord? Dit is een van de meest sfeervolle en authentieke steden van Vietnam. De stad is opgegroeid uit een vissersdorpje en deze elementen zie je nog overal terug in de stad. Kleurrijke bootjes en gezellige cafés zorgen ervoor dat je hier de hele dag kunt rondstruinen zonder je ook maar een moment te vervelen. ’s Avonds komt de sfeer helemaal tot leven als alle huizen, winkels en tempels hun lichten aansteken. Een wonderschoon aanzicht die je eigenlijk alleen maar uit films zult herkennen.

Het drukke en bruisende Hanoi

Naast Hoi An kent het land ook een stad met de naam Hanoi. Hanoi is ook wel de hoofdstad van Vietnam en is heel anders dan Hoi An. Deze bruisende stad is veel drukker maar dat doet niet af van de ervaring. In de stad zie je nog sporen van de oorlog wat het zeker een indrukwekkende ervaring maakt. Er zijn talloze winkels, musea en andere plekken die het zeker het bezoeken waard zijn. Ook vind je in deze stad marken, bruggen, en tempels die het echte Vietnam aan je laten zien.

Het groene Sapa

Misschien nog wel een bekende naam is Sapa. Sapa ligt in Vietnam en is een prachtige groene vallei met rijstterrassen en verschillende bergstammen. De vallei is omringd door prachtige en hoge bergen. Sapa is een rustige omgeving en dat zorgt ervoor dat je hier in alle rust kan wandelen terwijl je volop kan genieten van wat de natuur je allemaal te bieden heeft.

Benieuwd naar de andere bezienswaardigheden van dit bijzondere land? Hou ons blog dan in de gaten.