Sluit je zeildoek af met een tourniquet sluiting

tourniquet

De tourniquet sluiting wordt wellicht het meeste gebruikt van alle soorten sluitingen voor zeildoeken. Dat is ook niet gek: de sluiting is betrouwbaar, degelijk en past op veel soorten producten. Ben jij op zoek naar een sluiting voor je zeildoek of bootkap? Dan is dit misschien het product voor jou.

tourniquet

De afmetingen van de tourniquet

De tourniquet sluitingen worden vaak geleverd in meerdere soorten. Meestal zijn ze koper of koper vernikkeld en heb je een aantal afmetingen om uit te kiezen. 16×9 mm is een gangbare maat, maar groter is ook vaak beschikbaar.

Qua sterkte maakt het overigens weinig uit welke je kiest. Alle tourniquet sluitingen zijn degelijk en bestendig tegen allerlei elementen van buitenaf. Het maakt dus vooral uit welk soort zeildoek of bootkap je hebt. De tourniquet moet immers wel passen. 

Info voor de leek

tourniquet

Misschien is dit wel de eerste keer dat je een boot in je eigen bezit hebt. Je wilde graag het water op, maar hebt eigenlijk nog niet zoveel ervaring met zeilen of met bootonderhoud. Dat is helemaal niet erg. Maar het is wel slim om je goed te verdiepen in alle mogelijkheden en werkzaamheden die bij een boot komen kijken.

Wanneer een boot wordt verwaarloosd, kan dit er uiteindelijk voor zorgen dat deze niet meer bruikbaar is. Dat is ontzettend zonde en is bovendien te voorkomen. Zoek online naar website die producten voor je boot verkopen en kijk welke producten jij wellicht allemaal nodig gaat hebben. Vraag om advies als je er niet uitkomt.