22 januari 2022

Vakantiehuisje of hotel?

2 min read

Binnenkort een vakantie op de planning staan naar een zonnige bestemming? Je kijkt dan natuurlijk ook naar de perfecte accommodatie. Tegenwoordig zijn er super veel verschillende soorten accommodaties. Vakantiehuizen beginnen hiermee steeds populairder te worden. Om deze reden vergelijken we een vakantiehuis met een hotel als accommodatie voor bijvoorbeeld in Spanje of Frankrijk.

Ruimte

In een vakantiehuisje heb je veel meer ruimte dan in een hotelkamer wat vaak niet groter is dan 20m2. Een vakantiehuis bestaat vaak uit meer binnen- en buitenruimtes die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad. De meeste vakantiehuizen beschikken over een zwembad. Zoek maar eens op Google “vakantiehuis zuid Frankrijk zwembad” en je komt de mooiste huisjes tegen. Ook wordt de vraag naar dit soort huisjes steeds groter. Dit komt mede door de privacy wat veel groter is in een hotel waar je alles moet delen met de andere hotelgasten. Dit maakt het gelijk de ideale plek voor familie en vrienden. Je deelt met zijn allen een vakantiehuis, wat ook voordeliger is.

Eten

Bij een hotel zit vaak het ontbijt of avondeten inbegrepen. Hierdoor ben je minder snel geneigd lokaal eten uit te proberen en eet je veel hetzelfde voedsel gedurende de vakantie. In een vakantiehuis kies je zelf wat je wilt eten en wanneer je iets wilt eten. Je hoeft geen rekening te houden met bepaalde ontbijttijden of een buffet die leeg is wanneer je aankomt in de eetzaal. Met een vakantiehuisje kun je veel lokale gerechten zelf maken of eten bij een restaurant.

Home away from home

Tuurlijk is een hotel ook super fijn en is het laten verwennen ook leuk! Je bent alleen wel afhankelijk van andere hotelgasten, service en andere faciliteiten. In een hotel komen schoonmakers op bepaalde tijdstippen langs om je kamer schoon te maken. Een voordeel is dat je niet zelf hoeft schoon te maken, maar een nadeel is dat je op tijd weg moet zijn. In een vakantiehuis verdeel je de schoonmaaktaken met de groep waarmee je bent en zorg je ervoor samen een schoon vakantiehuis achter te laten.