22 januari 2022

Vakantieperspectief voor 2021

2 min read

2020 was waarschijnlijk het slechtst mogelijke jaar om op vakantie te gaan. Door de wereldwijde pandemie konden we afgelopen jaar nauwelijks op vakantie. Sommige mensen hebben in Februari voor het begin van de pandemie nog vakantie gehad. Ook in de zomer was er nog wel iets mogelijk. Maar over het algemeen zijn de meeste mensen het afgelopen jaar. Voornamelijk thuisgebleven. Tegelijkertijd zitten we er momenteel nog volop in. We zitten in de zwaarste lockdown tot nu toe en de instanties maken zich grote zorgen om nieuwe varianten. Tegelijkertijd is er ook licht te zien aan het einde van de donkere tunnel. Het vaccineren is namelijk begonnen. Dus mogelijk is er hoop dat we dit jaar weer op vakantie kunnen. In dit artikel bespreken we vakantieperspectieven voor het komende jaar.

Hotel in eigen land

Het eerste wat weer mogelijk moet zijn als de lockdown voorbij is, is om in eigen land op vakantie te kunnen. Onze verwachting is dat dat vroeg in het voorjaar weer mogelijk is. Een vakantie naar het buitenland boeken is zeker in Maart en April nog niet aan te raden maar een hotel in een leuke stad zal waarschijnlijk wel kunnen. Een week vakantie in eigen land kan ook ontzettend fijn zijn om bij te komen. Boek bijvoorbeeld een hotel Groningen centrum, of heel de andere kant op, een hotel in Maastricht. Alhoewel we graag naar het buitenland gaan zijn er in Nederland natuurlijk ook nog ontzettend veel steden en plekken die we nog niet ontdekt hebben.

Op vakantie binnen Europa

Als het vaccineren sneller gaat en er meer groepsimmuniteit wordt opgebouwd, dan zal reizen buiten Nederland ook weer mogelijk worden. Door de hechte banden onder Europese landen en de Europese Unie zal het waarschijnlijk sneller mogelijk zijn om binnen Europa op vakantie te gaan dan intercontinentaal. Onze verwachting is dat het tijdens de komende zomervakantie weer mogelijk zal zijn om op vakantie te gaan binnen Europa. Als je nu al gaat boeken raden we wel aan om aan het einde van de zomer te boeken, voor de zekerheid. Denk aan een vakantie in Juli of Augustus.

Buiten Europa

Alhoewel binnen Europa op vakantie gaan natuurlijk ook fantastisch is, zullen veel mensen ook graag weer een verre vakantie willen boeken. We verwachten dat het wel een tijd zal duren voordat dit mogelijk is. Dit komt omdat landen onderling moeten coördineren hoe ze reizen gaan aanpakken. Als je graag nu al een intercontinentale vakantie wilt boeken, raden we dit aan om dit voor de komende winter te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *