1 december 2021

Veganisme in de wereld

2 min read

Het veganisme krijgt steeds meer aanhangers en wordt steeds bekender in de wereld. Het kan worden samengevat als een levensfilosofie die ernaar streeft alle prikkels (direct en indirect) en vormen van wreedheid en uitbuiting van dieren uit te bannen, niet alleen in voedsel, maar ook in al onze consumptie. En dat is inclusief cosmetica! 

Mensen die deze nieuwe manier van leven volgen, consumeren dus niet alleen niets van dierlijke oorsprong, maar gebruiken ook geen kleding, schoenen, accessoires of schoonheidsproducten die ook maar een spoor van dierlijke producten of bijproducten bevatten. 

Naast het redden van dieren van mishandeling, kan het gebruik van vegan gezichtsverzorging verschillende voordelen in ons leven brengen. Bekijk ze! 

1. Geen ingrediënten afkomstig van dieren, om hun uitbuiting te ontmoedigen! 

Door te kiezen voor vegan gezichtsverzorging, stop u met het aanmoedigen van bedrijven die dieren uitbuiten en profiteren van hun lijden. 

2. Zeer geschikt voor de meer gevoelige huid! 

Omdat veganistische cosmetica minder ingrediënten in hun formuleringen hebben, biedt het een enorm voordeel voor de zeer gevoelige en allergische huid, die gemakkelijk negatieve reacties vertoont op conventionele producten. 

3. Steun voor duurzame ontwikkeling 

De meeste vegan cosmetica zetten zich in voor de duurzame ontwikkeling van de planeet, dus worden ze verpakt met gerecycleerde materialen, waardoor de impact op ons milieu vermindert. 

4. Ze passen zich biologisch beter aan de huid aan 

Veel van de vegan gezichtsverzorging heeft de eigenschap biocompatible te zijn met de huid, d.w.z. dat zij een efficiëntere esthetische behandeling mogelijk maakt, aangezien zij sneller wordt opgenomen door ons huidweefsel, dat onze buitenste huidlaag is. 

5. Veganistische producten behandelen zonder schade aan te richten 

Terwijl veel conventionele cosmetica bijwerkingen hebben zoals verzwakking van de haarvezel, of zoals reeds gezegd, zelfs allergische reacties veroorzaken en de gevoelige huid schaden. Vegan cosmetica behandelen uw schoonheid op een natuurlijker en doeltreffender manier, met minder (en veel) mogelijke bijwerkingen. 

Wat is het verschil tussen natuurlijke, biologische en veganistische cosmetica 

Biologische cosmetica: moeten worden geformuleerd met gecertificeerde grondstoffen, die getuigen van de aard en de duurzaamheid van de productieketen. De grondstoffen moeten afkomstig zijn van biologische landbouw zonder sporen van pesticiden en bestrijdingsmiddelen.  

Veganistische cosmetica: zijn cosmetica die geen grondstoffen van dierlijke oorsprong gebruiken, zoals honing, bijenwas en lanoline, en die niet op dieren worden getest, maar die wel synthetische stoffen in de formule kunnen bevatten.  

Natuurlijke cosmetica: 100% natuurlijke cosmetica zijn cosmetica die geen chemische en synthetische stoffen bevatten die in het laboratorium op een niet-natuurlijke manier zijn geproduceerd. Om als natuurlijk te worden beschouwd, moet de samenstelling voor ongeveer 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaan en mag de overige 5% synthetisch zijn, zolang ze maar veilig zijn voor de gezondheid en het milieu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *