22 januari 2022

Verbeteringen voor op het kantoor

2 min read

Over het algemeen spendeert men het grootste gedeelte van hun tijd op kantoor. Daarom is het erg belangrijk dat je kantoor op de juiste manier is ingericht. Een kantoor en je werkplek zijn ruimtes waar je erg productief moet zijn en het beste moet kunnen functioneren. Je zal daarbij rekening moeten houden met een aantal punten die groot van belang zijn, zoals bijvoorbeeld het hebben van een goede houding. Toch zijn er altijd nog punten die voor verbeteringen kunnen zorgen. Het is belangrijk om hier veel tijd in te investeren, want alleen met een optimale werkplek kun je tot het beste resultaat komen. In dit blog ga ik het hebben over een aantal verbeteringen die je zou kunnen doorvoeren op je kantoor en op je werkplek.

Meubels

Zoals ik in de inleiding al vermeld heb, is het van groot belang dat je een goede houding hebt tijdens het werk. Zorg er daarom voor dat je een goede bureaustoel hebt en dat je bureau op de juiste hoogte staat. Dat is namelijk veruit het allerbelangrijkste om in te investeren. Je zit over het algemeen tot wel acht uur achter je bureau. Als je niet over een goede werk houding beschikt, dan zal je vroeg of laat daar de gevolgen van merken. Wanneer je niet tevreden bent over je werk houding, dan is het hoognodig om daar verandering in aan te brengen. Je kunt het beste een aantal bureaustoelen uitproberen om er zo achter te komen wat het beste bij je past en wat het lekkerste zit. Wat betreft een bureau zou je kunnen kiezen voor een in hoogte verstelbare bureau, zodat je altijd een goede werk houding hebt en ook eventueel staand kunt gaan werken indien je dat prettig vindt.

Verlichting

Naast dat een goed bureau van grote invloed is op je werk houding, is het ook erg belangrijk om voor de juiste verlichting te kiezen. Het is niet prettig om de hele dag onder de tl buizen te zitten. Je zal aan het einde van de dag zelfs hoofdpijn van kunnen krijgen. Voor de plafondverlichting zou je beter kunnen kiezen voor een vorm van led verlichting. Je kunt deze lampen aanpassen wat betreft het soort licht en de felheid van de lampen. Een goede optie is om te kiezen voor LED panelen voor het systeemplafond en anders zou je ook eventueel led spots kunnen overwegen. Je kunt deze lampen mooi in het plafond inbouwen en afwerken. Probeer het eens uit zal ik zeggen en je zult versteld staan hoe groot de impact van verlichting kan zijn op de productiviteit en op je dagelijkse hoedanigheid tijdens het werken. Verder is het ook een goede keuze om meer groen aan te brengen op kantoor en om wat planten op en naast je bureau te zetten.