1 december 2021

Verzeker jezelf goed voor de zorg

2 min read

In Nederland ben je verplicht een zorgverzekering te hebben, maar het is ook belangrijk jezelf goed te verzekeren voor de zorg. Als je gezondheidsklachten krijgt wil je natuurlijk goed verzekerd zijn, want er is niets vervelender dan een torenhoge rekening die onverwachts op je deurmat valt. Een zorgverzekering kan verschillende dekkingen bieden, maar wat zijn die verschillen nu eigenlijk. Vergelijk je zorgverzekering snel en eenvoudig om er achter te komen wat het beste past bij jouw situatie. Wij vertellen je in deze blog alles wat jij moet weten over het vergelijken van je zorgverzekering en hoe je dit aan kunt pakken. Want wat is er nu fijner dan goed verzekerd zijn tegen ook nog eens een redelijk betaalbare prijs. Natuurlijk vind jij de prijs erg belangrijk, maar de dekking van jouw zorgverzekering is toch minstens zo belangrijk?

Vergelijk je zorgverzekering

Misschien denk je wel, waarom zou ik de zorgverzekering vergelijken. Dit doe je natuurlijk niet zonder reden. Je moet misschien wat vaker naar de dokter dan andere jaren, maar je verzekering past niet goed binnen jouw situatie. Vergelijk je zorgverzekering als dat op jou van toepassing is, omdat je zo geen onverwachte verrassingen achteraf hebt. Wat kun je allemaal vergelijken als het gaat om je zorgverzekering? Je kunt kijken hoe je verzekerd wilt zijn, wil jij een natura polis of wil je een restitutiepolis? Hierin kun je een keuze maken, maar naast het vastgestelde eigen risico door de overheid kun je ook nog kiezen voor een hoger eigen risico. Door het toepassen van een hoger eigen risico betaal je maandelijks minder premie, maar moet je wel een groter bedrag zelf betalen. Het is niet verstandig een behoorlijk eigen risico te nemen als je vaak naar een arts moet. Had jij al eens gedacht een kijkje te nemen op het Nibud? Het Nibud heeft namelijk alles duidelijk voor je op een rijtje gezet.

Het Nibud

Op de website van het Nibud wordt alles duidelijk weer gegeven, zo kun je niet alleen eventuele korting van het eigen risico zien. Ook is het mogelijk te kijken naar bespaartips en andere zaken als het gaat om de zorg. Want misschien is het wel mogelijk om een collectiviteit op de zorgpremie te krijgen, dit hangt ervan af waar je allemaal bij aangesloten bent. Het zou namelijk kunnen zijn dat de sportschool waar jij sport een collectiviteit aanbied of misschien wel de instantie waar jij je inboedelverzekering hebt. In een aantal gevallen is het ook mogelijk een collectiviteit via een werkgever te verkrijgen, maar dit zou je wel even na moeten vragen. Vaak is het namelijk zo dat ze alleen een collectiviteit hebben met een vast aantal aanbieders. De kortingen die je dan zou kunnen krijgen hangt af van de afspraken die er gemaakt zijn tussen de werkgever en de zorgaanbieder. Toch kan dit soms een leuk zakcentje opleveren, waardoor je toch maandelijks enkele tientjes kunt besparen. Vergelijk je zorgverzekering goed, voordat je zomaar overstapt van de ene naar de andere zorgaanbieder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *