Voel je goed met rode wijn

glas rode wijn gezond

We weten veel van rode wijn. Dat een glaasje bij een kaasje lekker borrelt, dat de combinatie van een flesje rood met een heerlijke steak goddelijk is en dat één glaasje per dag bevorderlijk is voor onze gezondheid.

Wat maakt het dat rode wijn zo goed voor ons is?

Dat het drinken van rode wijn je levensduur verhoogt en helpt tegen de kilo’s, dat weten we. De verklaring kan gevonden worden in het ‘wonderingrediënt’ in rode wijn: Resveratrol. Het is een polyfenol: een anti-oxidant in planten en komt uit de druivenschillen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat resveratrol gezondheidsbevorderende krachten zou hebben, waaruit blijkt dat het een gunstig effect heeft op de stofwisseling, op de bloed- en insulinespiegel en op het functioneren van de lever. En zijn er wetenschappers die resveratrol als Alzheimer-medicijn zien.

Dit zijn 5 fijne redenen om rode wijn te drinken:

 1. Rode wijn is goed voor je longen
  • Resveratrol is het actieve antioxidant in rode wijn. Het heeft het vermogen om je luchtwegen te beschermen tegen schade die wordt veroorzaakt door gifstoffen en chemische besmettingen in de omgeving. Het werkt ontgiftend en ontstekingsremmend.
 2. Rode wijn is goed voor het gehoor
  • De vele antioxidanten in rode wijn werken beschermend tegen de stress van lawaai die je oren te verduren krijgen en resveratrol remt in potentie de ontsteking die je gehoor kunnen verslechteren.
 3. Rode wijn houdt je zicht scherp
  • Resveratrol versterkt de haarvaten in je ogen, waardoor je ouderdomsproblemen zoals staar en glaucoom die kunnen voorkomen bij ogen kan tegenhouden.
 4. Rode wijn is goed voor een aantrekkelijke glimlach
  • Je mond zit vol bacteriën. Onder andere de streptococcus bacterie, die vaak gaatjes en een slechte adem veroorzaakt. Dankzij de anti-microbiële eigenschappen van resveratrol helpt het namelijk de groei van bacteriën te voorkomen. Met een glaasje per dag houd je je tanden en tandvlees in betere conditie.
 5. Rode wijn verbetert de prestatie van je hersenen
  • Bij lage consumptie van rode wijn wordt het risico op aderverkalking verminderd. Dit zorgt ervoor dat je een goede zuurstoftoevoer naar je hersenen krijgt.

Genoeg goede redenen om meteen een flesje te ontkurken! Vind jouw rode wijn bij degoudenton.nl

Let wel! Door op z’n tijd juist met mate een wijntje met een spijsje te nuttigen geniet je het meest van je drankje en haal je er het beste uit voor je gezondheid. Santé!

Geef een reactie