Vol van je dieet? Sla rustig eens een dagje over

Natuurlijk ben je aan een strikt eetregime begonnen omdat je je beter in je vel wilt voelen. Maar vaak genoeg word je van deze beperkingen doodongelukkig. Tijd om daar iets aan te doen!

En hoe krijg je jezelf nou vrolijker dan door jezelf eens goed te verwennen? En ja, dat kan ook met een culinair tussendoortje. Je doet immers al zo goed je best, dat je jezelf heus wel een keertje mag laten gaan. Met andere woorden; het is tijd voor een cheatday!

Een wat?

Een cheatday! Legt deze term zichzelf al niet genoeg uit?

Het houdt in dat je je voor één dag per door jou bepaalde periode niet aan je strikte dieet hoeft te houden. Je staat jezelf een tussendoortje toe waar je al naar verlangt sinds je aan je strenge eetpatroon begonnen bent. Doe dit echter niet willekeurig; het is wel belangrijk dat je streng voor jezelf bent en ook het valsspelen onderdeel laat uitmaken van je schema. Anders is het einde natuurlijk zoek!

‘Mag’ dit wel?

Lieve lezer, soms moet je wel! Mensen die stoppen met roken worden daar vaak doodongelukkig van, ook al weten ze dat het een doel dient. Je moet zo vaak jezelf wegcijferen voor dat ene heilige eindresultaat, dat je tijdens dit proces heel snel gedemotiveerd raakt. Dat mag uiteraard niet gebeuren!

Daarom is zo’n cheatday ook zo handig. Eén keer in de zoveel tijd – mede afhankelijk van de duur van je dieet, uiteraard – sta je jezelf iets toe wat van je zorgvuldig samengestelde eetschema eigenlijk niet mag. Een lekkere snack tussendoor. Of een gezellig restaurant in Zwolle of waar dan ook bezoeken om te voorkomen dat je de moed verliest.

Zie je wel? Valsspelen kan wel degelijk nut hebben! Zolang je het maar met beleid doet.