22 januari 2022

Wat doe je aan tijdens een avondje uiteten? Hier onze tips!

2 min read

Een avondje uiteten op de planning? Dan zal je vast nadenken over wat je gaat aantrekken. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat voor soort etentje het is. Iedere gelegenheid kent zo zijn eigen voorschriften. Het belangrijkste hierbij is, is dat je wat draagt dat bij je past. In deze blog geven we je daarom een aantal tips en tricks die je kunnen helpen bij het uitkiezen van je kleding tijdens een avondje uiteten. We kijken eerst naar de gelegenheid en geven een aantal praktische tips die altijd wel van pas kunnen komen. Benieuwd naar welke tips dit zijn? Lees dan zeker verder!

Verschillende gelegenheden

Hoe jij je kleed zal voornamelijk te maken hebben met de gelegenheid. Ga je lekker met familie dineren en daarna nog ff een drankje doen? Dan zal je waarschijnlijk wat meer casual kleding dragen. Heb je een date of een afspraak met je partner? Dan zal je waarschijnlijk iets netjes aantrekken. Heb je een zakelijk diner? Dan zal je waarschijnlijk iets aan doen wat je ook naar werk aan hebt, misschien met een paar andere schoenen. Denk bijvoorbeeld als vrouw aan schoenen als Elena Iachi dameschoenen bij van Arendonk. Zo kan je natuurlijk ook blijven combineren. Je hoeft niet altijd te dragen wat er verwacht wordt. Geef er je eigen twist aan!

Draag waar jij je goed bij voelt

Zoals we hierboven al schreven bepaald de situatie/gelegenheid een grotendeels wat je zal dragen. Toch is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je altijd draagt waar jij jezelf goed in voelt. En dat betekent vervolgens dat je jezelf niet moet gaan aanpassen omdat de gelegenheid daar om vraagt. De gelegenheid kan je natuurlijk wel sturen, maar blijf altijd dragen wat je zelf mooi vindt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Er vlak voor het diner achter komen dat net dat ene overhemd of topje in de was zit waardoor je jouw favoriete schoenen en broek niet aan kan doen zou zonde zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je goed voorbereid bent. Check een dag of twee dagen van te voren of je jouw favoriete setje kleding in de kast hebt liggen. Zo niet? Dan heb je nog tijd genoeg om het te wassen of om wat andere bij elkaar te zoeken. Wanneer je iets draagt waar jij je goed bij voelt zal je ook veel meer op je gemak zijn en dat heeft een positief effect op je avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *