1 december 2021

Wat eten we vandaag? Hoe je een goede chili con carne maakt

2 min read
wat eten we vandaag

Je doet het haast elke dag; koken. Maar hoewel de gerechten die jij maakt lekker zijn, kunnen ze op den duur ook repetitief worden. Om elke keer met een nieuw innovatief gerecht te komen wanneer jouw familie vraagt: ” wat eten we vandaag?”, kan knap lastig zijn. Daarom geven we jouw vandaag een nieuw recept mee om jouw familie van wat nieuwe smaakimpulsen te voorzien. Laten we beginnen.

wat eten we vandaag

Het gerecht van vandaag is een chili con carne. De ingrediënten die je in huis nodig hebt zijn: uien, knoflook, komijnzaad, koriander, wat rode pepers, gezeefde tomaten, gehakt, zwarte bonen en rijst. Begin door eerst 4 teentjes knoflook en een ui fijn te snijden. Verhit daarna een pan en doe wat olijfolie of zonnebloem olie erin. Vervolgens sprenkel je wat komijnzaad in de pan voor een minuut. Daarna voeg je de ui toe. Wacht 2 minuten voordat je ook de knoflook toevoegt. Vervolgens wacht je weer een paar minuten voordat je de gehakt door de pan roert. Snij vervolgens de rode pepers en koriander. Nadat het gehakt 5 minuten heeft gekookt, kan je de rode pepers samen met de gezeefde tomaten toevoegen. Roer het goed door en laat het pruttelen voor minimaal een half uur. Zo trekt de smaak er helemaal in.

In de tussentijd kan je wat water in de pan doen en wachten tot het kookt. Voeg vervolgens de rijst toe aan de pan en wacht tot het klaar is. Wanneer de chili klaar is, is het tijd om de bonen goed te wassen voordat je ze uiteindelijk aan de chili toevoegt. Schept tot slot de rijst op in een bord, en voeg de chili ook toe aan het bord. Het enige wat nog ontbreekt is de koriander bovenop de borden te sprenkelen en voilà; jouw chili con carne is helemaal klaar.

Dit was het recept voor vandaag. Hopelijk heb je nu een goed antwoord gevonden wanneer jouw familie vraagt: ” wat eten we vandaag?”. Wij wensen je alvast veel plezier met koken en eten toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *