Wat is de beste maaltijdvervanger?

beste maaltijdvervanger

Maaltijden overslaan is een mythe van gewichtsverlies. Dit komt omdat het overslaan van maaltijden voor een gebrek aan essentiële voedingsstoffen zorgt. Vooral in de wereld van verleidingen zoals junkfood en gemakkelijk eten is gezond eten een zware opgave.

Het overslaan van een maaltijd is door drukke schema’s of simpelweg geen tijd hebben veel voorkomend. Gelukkig zijn er voor dit soort momenten de beste maaltijdvervanger smoothies. Maar welke maaltijd vervangende smoothies geven je de juiste voeding en energie voor de hele dag en hoe houd je je stofwisseling op gang zonder vast voedsel te eten?

beste maaltijdvervanger

Op wat voor ingrediënten moet je letten?

Smoothies van amandel, banaan en vlas zijn een grote favoriet. Amandelen zijn namelijk een van de gezondere plantaardige eiwitten die onze aarde te bieden heeft. Ze zitten vol met antioxidanten en staan erom bekend dat ze het cholesterol verlagen. Ook zitten ze net zoals bananen vol met vitamines. Daarnaast staan bananen bekend om hun vezels en hun behulpzaamheid tijdens het afvallen.

Als je een banaan en amandel liefhebber bent is dit echt een onmisbare smoothie!

Ook de smoothie van spinazie, mango en wortel is een geliefde smoothie voor degenen die aan het afvallen zijn. Deze smoothie is namelijk erg lekker na het trainen, hij laadt je op met voedingstoffen. Een goede maaltijdvervanger is dan ook een goede manier om uw gewicht en gezondheid op peil te houden. De smoothie met spinazie, mango en wortel zit vol vitamines en zal je lichaam her-hydrateren na het sporten.

Naast deze twee opties zijn er natuurlijk nog veel meer opties om je smoothies mee te maken. Eigenlijk zijn alle groenten en fruit geschikt voor de blender en is een goede smoothie gebaseerd op je eigen persoonlijke smaak. Combineer de ingrediënten die jij lekker vindt en mix ze tot een gladde consistentie. Het lekkerste is om hem daarna gelijk te consumeren zodat hij niet vergaat of van smaak veranderd. Het is natuurlijk wel belangrijk om deze maaltijd vervangers gewoon goed te eten. De beste maaltijdvervanger is dan ook niet gelijk de beste maaltijd; er moet een goede balans zijn waarin je de maaltijdvervangers afwisselt met voedzame maaltijden.

Geef een reactie