1 december 2021

Wat maakt de silent piano zo populair?

2 min read

De naam ‘Silent piano’ zegt het eigenlijk al: een piano die ook een stilte modus heeft. Ideaal voor de buren en andere mensen in de omgeving, zo kun je op ieder moment piano spelen zonder anderen te storen. Hoe mooi het ook is, de omgeving zit niet altijd te wachten op het geluid van pianospel. En daarom is de silent piano voor meerdere mensen een uitkomst. 

Het is niet gek als de term silent piano je niet bekend voorkomt. De piano soort is een van de meest recente ontwikkelingen in de muzikale piano wereld. Hij kan aangesloten worden aan een koptelefoon, zodat alleen degene die het wil horen mee kan luisteren met het pianospel. 

Wat is een silent piano

Een silent piano is een combinatie tussen een akoestische en digitale piano. De piano behoudt het akoestische karakter. Er kan ook op de gewone manier piano worden gespeeld, waarbij het geluid voor iedereen hoorbaar is. Bovendien blijft de aanslaggevoeligheid vergelijkbaar met een normale akoestische piano. Dus je kunt erop spelen als je gewend bent. Dat is bij de digitale piano niet het geval. 

Het extraatje zit hem erin: dat er aan deze combinatie van een akoestische en digitale piano een silent-systeem is toegevoegd. Wanneer het silent systeem wordt aangezet, slaan de hamers van de piano niet meer tegen de snaren, maar registreren contactloze sensoren het pianospel. Dat maakt hem silent. Het is een registratie die op technologische manier plaatsvindt. En daarnaast is het mogelijk om een koptelefoon aan te sluiten op de silent piano, waardoor de omgeving het geluid niet meer hoort.

Wat kost een silent piano

Een nieuwe piano voor een beginner kost rond de 3500 euro. Ga je naar de middenklasse of topklasse dan kan het bedrag richting oplopen richting 5000 euro en 15000 euro. Een tweedehands piano is daarentegen voordeliger. Dit kan wel de helft van het bedrag schelen en hangt ervan af hoe lang de piano al mee gaat. 

Los van de piano kan het silent systeem aan de piano worden toegevoegd. Voor het systeem en de installatie moet je denken aan zo’n 2000 euro in totaal. Je kunt echter ook een silent piano kopen waar het systeem al bij is geïnstalleerd. BosPianoservice heeft een ruim aanbod in onder andere silent piano’s. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *