22 januari 2022

Wat voor pluspunten heeft personal training?

2 min read
Persoonlijke training

Waar wordt persoonlijke training toegepast?

Bij persoonlijke training kun je in sportscholen terecht of bij particuliere sportbedrijven. In diverse sporten kun je personal training volgen. Het grote voordeel hiervan is de 1 op 1 begeleiding. Hierdoor hebben mensen vaak meer motivatie om hun doelen te bereiken zoals gewichtsverlies, meer conditie of een atletisch lichaam. Een persoonlijke trainer biedt een stok achter de deur. Dit is handig als je zelf misschien nog niet voldoende gemotiveerd bent om voldoende intensief te bewegen. Bij diverse sporten kan persoonlijke training een optie zijn. Vaak wordt het op fitness en bootcamps toegepast. De trainer richt zich op het doel en motiveert jou om dat doel te gaan bereiken.

Persoonlijke training

Het volgen van personal training

Je sport op het niveau dat bij jou past met een persoonlijk afgestemde training. Er wordt vaak een plan samengesteld zoals een beweeg en eetschema. Je behaalde resultaten worden met de leefstijl of sportcoach besproken. Ook wordt de voortgang van de training regelmatig gemonitord. Het voordeel is dat je er niet alleen voor staat en begeleiding krijgt die nodig is. Soms betaald je een uurtarief en soms een weektarief. Maar het is ook mogelijk om voor een periode van een x aantal lessen en bijenkomsten te betalen. Natuurlijk investeer je meer dan gewone sporten zonder intensieve begeleiding. Je krijgt er uiteraard heel wat voor terug.

Hoe is personal training opgebouwd?

Je krijgt eerst een intake waarbij onder andere jouw gewicht, bloeddruk, conditie, vetpercentage en buikomvang wordt gemeten. Daarna wordt besproken wat je al eerder hebt gedaan om je doelen te behalen en waarom dat eventueel niet is gelukt. Je houdt meestal ook een voedingsdagboek en beweegdagboek bij. Ook krijg je psychologische begeleiding om inzicht te krijgen in oude gewoontes en hoe deze moeten worden doorbroken. Naast training op locatie, krijg je huiswerkopdrachten mee voor wat je thuis kunt doen. Zoals een boek waar diverse fitness work-outs instaan. Voeding, mate van beweging en coaching staan centraal bij personal training. De bedoeling is datje resultaatgericht gaat werken en in de toekomst een gezonde leefstijl weet vast te houden door dit op eigen kracht te gaan doen. Personal trainers zullen sporttechnieken aanleren en jou laten ervaren welke sporten het beste zijn afgestemd op jouw lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *