Gezonde havermoutkoekjes

Recept hoeveelheid: 6 koekjes
Ontbijten met koekjes, dat klinkt goed nietwaar?! Deze gezonde havermoutkoekjes maak je in een handomdraai & zijn onwijs lekker. Ook perfect als tussendoortje!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 100 gram fijne havermout
  • 1 handje rozijnen
  • 20 gram boekweitmeel
  • 3 tl kaneel
  • 40 gram kokosboter geurloos
  • 3-4 el water

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Hakmolen / keukenmachine

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Smelt de kokosboter in de magnetron tot een doorzichtige olie.
  2. Maal de havermout fijn in een hakmolen / keukenmachine. Meng de havermout met de boekweitmeel, rozijnen en kaneel in een kom. Voeg de gesmolten kokosboter toe en meng alles goed door. Voeg eventueel een beetje water toe, zodat alles goed plakt aan elkaar.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak ongeveer 6 balletjes en druk deze plat op de bakplaat tot 1 cm dik.
  4. Leg de havermoutkoekjes in de oven voor 10-14 minuten, tot lichtbruin gekleurd. Controleer de koekjes vanaf 10 minuten, om overbakken te voorkomen.
  5. Laat 5-10 minuten afkoelen buiten de oven. Geniet ervan!

Notities

Tip: Je kunt deze gezonde havermoutkoekjes natuurlijk ook gewoon als tussendoortje eten! Bewaar ze na afkoelen afgesloten in een luchtdicht bakje voor 3-4 dagen.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie