Gin tonic taart

Recept hoeveelheid: 1 cake (8-10 stukken)
Gin Tonic taart?! Ja, je leest het goed. Een luchtige, frisse cake die smaakt naar gin. Deze fantastische taart maakt jouw avond helemaal compleet!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten voor cake

  • 200 gram zelfrijzende bakmeel ( + beetje bestuiven)
  • 175 gram kristalsuiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 60 ml gin (ik nam Bombay Sapphire)
  • 2 eieren
  • 2 limoenen

Ingrediënten voor topic

  • 50 gram poedersuiker
  • 4 tl gin (ik nam Bombay Sapphire)
  • 1 tl koud water
  • rasp van een van de limoenen

Benodigdheden

  • Bakvorm van 20 cm
  • Boter om in te vetten
  • Spatel
  • Zeef

Bereiding

Gin Tonic Taart

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom de zonnebloemolie en de suiker met een spatel. Voeg de eieren toe en spatel het beslag tot een luchtig geheel.
  2. Rasp de limoenen en pers deze uit. Voeg de gin toe aan het cakebeslag en meng het goed door elkaar. Voeg het limoensap en de helft van de rasp toe. Spatel het beslag goed door.
  3. Zeef de bloem in delen boven het beslag en meng dit met de spatel tot een luchtig beslag.
  4. Vet de vorm in met boter en bestuif met een beetje bakmeel. Zo komt de cake er gemakkelijk uit. Giet het beslag in de vorm en zet de cake voor 30-35 minuten in de oven. Prik met een satéprikker om te controleren of de gin tonic taart klaar is.

Topping voor taart

  1. Als de cake afgekoeld is, meng je de poedersuiker, de gin en het water in een kom goed met elkaar tot een glazuur. Bestrijk de gin tonic taart met het glazuur en verdeel de overige limoenrasp over het glazuur.

Notities

Geen ronde vorm? Je kunt de gin tonic taart ook gewoon in een cakevorm maken! 

Bewaren? In een vershoudbakje bewaar je de taart ongeveer 4 dagen, als het je lukt natuurlijk. En ja, dan geniet je nog steeds van een heerlijke luchtige gin tonic taart!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie