Snelle eenpanspasta met ham

Recept hoeveelheid: 2 personen
Lekker makkelijk alles bereiden in één pan, ideaal! Deze snelle eenpanspasta met ham, champignons en wortels is een aanrader voor doordeweeks.
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 180 gram fusilli (pasta)
  • 150 gram achterham, plakken (of ham naar keuze)
  • 175 gram kastanje champignons
  • 200 gram wortels, schoongemaakt
  • 125 ml kookroom (kun je vervangen voor soja variant)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Optioneel

  • verse peterselie
  • Geraspte pecorino kaas

Bereiding

  1. Kook water in de waterkoker. Snij alle ingrediënten; Snij de wortels en champignons in plakjes. Leg de plakken ham op elkaar, snij in blokjes en trek de plakjes van elkaar af. Snipper de ui en de knoflook fijn.
  2. Fruit de ui en de knoflook met de helft van de olijfolie in de pan. Voeg de plakjes kastanje champignons toe en bak deze gaar. Giet alles in een schaal en laat even naast de pan staan.
  3. Kook de pasta en de wortels in dezelfde pan voor 8 minuten, met de helft van de olijfolie. Giet alles af en doe de pasta & wortels terug in de pan. Voeg het ui/champignons mengsel toe, de ham en de room.
  4. Zet het vuur aan en verhit de pan voor 2 minuten. Zo wordt de room goed opgenomen en de ham licht verwarmt. Serveer direct, eventueel met wat verse peterselie & geraspte kaas.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie