Noodle salade met savooiekool, peultjes en biefstuk

Recept hoeveelheid: 2 personen
In ‘Food talk’ vertel ik je elke maand meer over seizoensgroenten. Deze maand, savooiekool. Met het recept voor deze heerlijke en makkelijke noodles salade.
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1/2 savooiekool (1/2 kool is ongeveer 4 bladeren)
  • 200 gram peultjes
  • 1 gele paprika
  • 150 gram woknoodles
  • 1 stuk biefstuk (à 150 gram p.s.)
  • 25 gram boter
  • 1/2 rode peper
  • 3 gram verse koriander
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 3 el oestersaus

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • wokpan
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Verwijder de buitenste twee hele harde bladeren. Haal vervolgens de benodigde bladeren van de savooiekool. Was de bladeren grondig. Verwijder de steelaanzet in het blad en snij in grove stukken. (Let op, met het wokken slinkt de savooiekool licht)
  2. Snij de gele paprika in reepjes. Pel en snipper de teen knoflook. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij in ringen.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstuk naar wens rare, medium of well done. Pak deze na het bakken in in aluminiumfolie om te laten rusten.
  4. Fruit de knoflook in de helft van de olijfolie in een wokpan. Voeg de grof gesneden savooiekool toe en wok dit voor 2 minuten. Voeg vervolgens de peultjes toe en de overige olijfolie toe. Wok alles voor 2 minuten goed door.
  5. Voeg nu de oestersaus, paprika en woknoodles toe. Wok alles voor 2 à 3 minuten goed door. Snij de biefstuk in dunne plakken. Serveer de noodles salade met de biefstuk in een kom en eet direct.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie