Geitenkaasballetjes met ananas

Recept hoeveelheid: 8 balletjes
Print het recept

Ingrediënten

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 2 pakjes geitenkaas (AH Verse geitenkaas naturel, voorverpakt in plakjes)
  • 2 plakken  2 plakken ananas uit blik

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij beide plakken bladerdeeg in vier gelijke delen, zodat je in totaal 8 gelijke stukken krijgt. Snij de ananas in kleine, fijne blokjes. Meng de geitenkaas met de ananas. (je merkt dat het mengsel natter wordt door het toevoegen van de ananas).
  2. Neem voor 1 plakje bladerdeeg (¼ deel van 1 groot plak bladerdeeg) ongeveer ⅛ van het geitenkaas mengsel. Leg de geitenkaas in het midden van het plakje bladerdeeg en vouw de bladerdeeg eroverheen. Je krijgt een soort van balletje. Doe dit zo voor alle plakjes, zodat je uiteindelijk 8 balletjes krijgt.
  3. Leg de 8 bolletjes op een met bakpapier bekleden bakplaat. Doe deze in de oven voor 20 minuten.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie