Italiaanse caprese salade

Recept hoeveelheid: 4 personen

Mijn variant op de traditionele caprese salade kan met een paar toevoegingen een fijne maaltijdsalade of lunchsalade zijn. Dit is mijn favoriete recept!

Print het recept

Ingrediënten

  • 40  gram rucola
  • 1 bol mozzarella
  • 250 gram cherrytomaten
  • 100 gram Italiaanse rauwe ham
  • 1 handje verse basilicum
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 scheut balsamico stroop cremaceto classico
  • 1 scheut extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Snij de mozzarella in blokjes, halveer de cherrytomaten, snij de plakken Italiaanse ham in 3 gelijke delen en hak de basilicum blaadjes (bewaar er een paar als garnering). Rooster vervolgens de pijnboompitten in een pan (zonder olie), zodat de smaak van de pijnboompitten naar voren komt.

  2. Doe de rucola in een schaal en voeg de mozzarella en cherrytomaten toe. Maak vervolgens van de rauwe ham kleine bolletjes/propjes (zie foto) en voeg deze toe aan de salade. Voeg nu de basilicum en olijfolie toe aan de salade. Meng alles door elkaar. Tot slot strooi je geroosterde pijnboompitten en resterende basilicum blaadjes over de salade en besprenkel je de salade met de balsamico stroop (zie foto hieronder)

Notities

Tip: Wil je hem als maaltijdsalade eten? Doe er dan 125 gram afgekoelde pasta doorheen (voor 2 personen)

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie