Frisse tortilla pizza met zalm

Recept hoeveelheid: 1 tortilla pizza

Deze tortilla pizza is fris door de citroen en de zalm, waardoor die ideaal is als lichte avondmaaltijd of als snack tijdens een borrel en/of feestje.

Print het recept

Ingrediënten

  • 1 tortilla wrap
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel kruidenroomkaas
  • 1 trostomaat
  • 1/2 citroen
  • 1 bosui
  • 2 theelepels verse dille
  • peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snij de trostomaat en halve citroen in plakjes en halveer deze vervolgens. Snipper de bosui in kleine stukjes. Hak de dille fijn.
  2. Smeer de eetlepel kruidenroomkaas uit over de tortilla wrap. Leg vervolgens de gerookte zalm verspreid over de tortilla heen. Verdeel vervolgens de tomaat over de wrap. Verdeel 4 plakjes citroen over de pizza. De rest kun je uitknijpen over de pizza nadat deze uit te oven komt. Strooi de snippers bosui en de fijngehakte dille over de pizza. Bestrooi naar smaak met peper.
  3. Leg de tortilla pizza op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe deze voor ongeveer 8-10 minuten in de oven. Hij is goed als de bodem een bruin knapperig randje heeft en de zalm lichtroze is gekleurd (zie foto hieronder).

Notities

Tip: Als tortilla wrap gebruikte ik net iets dunnere tortilla's, waardoor je een heel knapperig effect krijgt.  Zo heeft het iets weg van een flamkuchen. Daardoor wordt de pizza ook ideaal om te serveren bij een feestje als hapje!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie