Geitenkaasballetjes

Recept hoeveelheid: 10 geitenkaasballetjes
Geitenkaasballetjes, een heerlijk geitenkaashapje die je eenvoudige zelf kunt maken! Super makkelijk en slechts 5 ingrediënten. Perfect voor een feestje!
Print het recept

Ingrediënten

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel olijfolie extra vierge
  • 10 gram verse bieslook + een beetje ter garnering
  • 1,5 gladde theelepel honing
  • 20 gram amandelschaafsel
  • Peper naar smaak

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Vijzel

Bereiding

  1. Prak de geitenkaas samen met de olijfolie zacht. Snij de bieslook heel fijn en voeg alle bieslook toe aan het mengsel. Om het geitenkaasmengsel smeuïger en zachter te maken voeg je de honing toe. Roer alles goed door elkaar tot je geen honing meer ziet zitten. Proef en voeg naar smaak peper toe. Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
  2. Doe de amandelschaafsel in een vijzel en vermaal dit tot zeer kleine kruimels. Doe de amandelkruim in een bakje. Knip van het aluminiumfolie 10 velletjes van ongeveer 15cm x 15cm om de balletjes straks in te bewaren.
  3. Nu ga je aan de slag om de balletjes te maken. Haal het geitenkaasmengsel uit de koelkast. Neem 2 theelepels en haal een klein balletje geitenkaas uit het bakje (niet te groot!). Je maakt er een rond balletje door steeds de geitenkaas van de ene theelepel naar de andere theelepel te brengen. Als het een rond balletje is, leg je ze in het bakje amandelkruim. Zorg dat het geitenkaasballetje aan alle zijden amandelkruim heeft.
  4. Nu leg je het balletje op een velletje aluminiumfolie. Dit vouw je voorzichtig dicht rondom het balletje. Leg het voor 30 minuten in de koelkast om hard te worden. Herhaal dit proces voor alle balletjes Serveer dezelfde dag, met een beetje bieslook eroverheen gestrooid ter garnering.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie