Frisse lasagne met groenten & rode pesto

Recept hoeveelheid: 2 personen
Deze lasagne variant heeft een zachte, romige rode pesto saus en is rijkelijk gevuld met de groenten courgette, aubergine en tomaat.
Print het recept

Ingrediënten

  • 300 gram varkenslap
  • 6 verse lasagne bladeren
  • aubergine
  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • 1 potje rode pesto (90 gram)
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram pittige geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden + een beetje bovenkant
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Bakboter
  • Olijfolie voor invetten ovenschaal en lasagne bladeren

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Kwastje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij allereerst de ingrediënten: Het vlees in kleine blokjes, de rode ui fijn en de tomaten, aubergine en courgette in dunne plakjes.
  2. Verhit een koekenpan met bakboter en fruit de rode ui in 1 minuut aan. Bak het vlees in de pan, samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Haal de pan na ongeveer 2 minuten bakken van het vuur (het vlees zal verder doorgaren in de oven) en voeg de pesto en crème fraîche toe. Meng dit er goed doorheen tot een romige mengsel.
  3. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Leg 3 verse lasagne bladeren onderop de schaal. Verdeel daarop de helft van de aubergine, courgette en tomaat over de bodem. Giet het vleesmengsel eroverheen en bestrooi met de helft van de kaas. Leg hierop de overige 3 verse lasagne bladeren. Bestrijk de lasagne bladeren met olijfolie, zodat deze niet aanbakken. Verdeel de rest van de aubergine, courgette en tomaat over de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas over de bovenkant van de lasagne en maak af door er een beetje Italiaanse kruiden overheen te strooien.
  4. Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de oven op 180 graden, tot de kaas goed gesmolten is. De groenten zijn nog knapperig, maar wel zacht van smaak. Serveer direct en voeg er eventueel met een frisse salade aan toe.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie