Kipsalon met verse friet

Recept hoeveelheid: 2 personen
De dagen dat je kapsalon bestelde zijn verleden tijd! Deze gezondere variant met kipfilet is makkelijk te maken én deze kipsalon is ook véél lekkerder!
Print het recept

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • ½ zak Cêlavíta échte friet - robuust gesneden
  • 50 gram ijsbergsla
  • een stukje rode kool
  • 5 cm komkommer
  • 1 to maat
  • handje 30+ kaas geraspt
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • Turkse knoflooksaus Yildriz

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de kipfilet in kleine blokjes van 1,5 cm x 1,5 cm. Meng in een kleine kom de olijfolie met de paprika poeder, cayenne peper en knoflookpoeder. Schenk de marinade over de kipfilet, roer alles goed door en laat even in de koelkast staan om te marineren.
  2. Leg de friet om een met bakpapier bekleden bakplaat en zet deze voor 18 minuten in de oven. Draai halverwege de friet even om, zodat ze gelijkmatige bruin en krokant worden.
  3. Snij de ijsbergsla in stukjes, het stukje rode kool in snippers en de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Verhit een koekenpan en bak de kip in de marinade rondom bruin in ongeveer 3 minuten. De kip hoeft niet gaar te zijn, dit gebeurt in de oven.
  4. Haal de friet uit de oven, als deze klaar zijn. Leg de friet op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop de blokjes kipfilet. Bestrooi met een handje geraspte kaas en zet de ovenschaal voor ongeveer 7 minuten in de oven.
  5. Als de kipsalon uit de oven komt, bestrooi je deze met de ijsbergsla, rode kool, tomaat en komkommer. Maak, naar smaak, af met de Turkse knoflooksaus.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie