Aziatische springrolls met pulled pork

In de video laat ik jou zien hoe onwijs makkelijk het is om zelf pulled pork te maken én dit te gebruiken in onwijs lekkere Aziatische springrolls.
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 500 gram beenham
  • 1 tl cayenne poeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1 tl gedroogde munt
  • 50 ml Hoy Sin Saus
  • 50 ml soja saus

Benodigdheden

  • 2 even grootte ovenschalen

Wat heb je nodig? (voor de springrolls)

  • Ingrediënten
  • Pulled pork
  • Rijstvellen
  • Slabladen van ijsbergsla
  • 10 cm komkommer
  • 3 bosui
  • 5 gr verse koriander
  • 1 limoen
  • Vissaus

Bereiding

De pulled pork

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Meng de kruiden (cayenne poeder, paprika poeder, knoflook poeder, gedroogde koriander en gedroogde munt) voor de dry rub.
  2. Dep de beenham droog met een keukenpapier. Wrijf vervolgens de beenham aan alle zijden goed in met de dry rub. Laat het vlees even rusten en de kruiden intrekken. Meng in een schaaltje de Hoy Sin saus met de soja saus voor de marinade.
  3. Leg het vlees in een van de twee ovenschalen. Giet de marinade over het vlees. Draai de andere ovenschaal om en zet bovenop de gevulde ovenschaal. Zet dit voor 2 uur in de oven op 150 graden.
  4. Haal het vlees uit de oven. Als het vlees mooi rosé van kleur is, is het goed. Je trekt vervolgens met twee vorken het vlees van de beenham. Doe dit totaal alle het vlees in kleine stukjes is.

De springrolls

  1. Snij de bosui fijn in dunne ringen, snij de komkommer in blokjes en hak tot slot de koriander fijn.
  2. Haal een rijstvel door een bord met warm water, zodat deze zacht en soepel wordt. Leg het rijstvel op een snijplank, met de gladde kant naar beneden.
  3. Leg hierop de ingrediënten, zoals een handje pulled pork, komkommer, bosui en koriander. Voeg naar smaak limoen toe. Rol het rijstvel op; Vouw de onderkant strak naar boven. Vouw de zijkanten naar binnen toe en rol de het rijstvel op tot een ronde, strakke springrol. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.
  4. Vouw er, bij het serveren, een blad ijsbergsla omheen. Dip de springrol in de vissaus voor extra smaak.

Notities

Tip: Ben jij geen fan van koriander. Gebruik dan verse peterselie in dit gerecht. Natuurlijk smaakt het anders, maar je krijgt zo wel een zachte, frisse toevoeging aan de springroll.