Mueslirepen met cranberry & kokos

Genieten van eten hoeft niet persé ongezond te zijn. Deze zelfgemaakte mueslirepen met havervlokken, kokos en cranberry zijn heerlijk en ideaal als een gezond & lekker tussendoortje.
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken grof
  • 50 gram noten & zaden naar smaak
  • 30 gram gedroogde cranberry's
  • 35 gram 6 stuks dadels ontpit
  • 30 gram kokosnibs
  • 60 gram honing
  • 50 gram kokosolie
  • 4 eetlepels water

Benodigdheden

  • Vierkant bakblik
  • Bakpapier
  • Keukenmachine

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (200 graden elektrisch). Maal de dadels, noten, zaden en cranberry's grof in een keukenmachine. Maal vervolgens de havervlokken iets fijner in de keukenmachine. Zorg ervoor dat alles ongeveer zo grof is zoals op onderstaande foto's.
  2. Meng nu de honing en kokosolie in een steelpan. Verwarm dit tot het een egaal, glad mengsel wordt. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staan, omdat het anders gaat karameliseren.
  3. Meng in een kom de havervlokken, dadels, noten, zaden, cranberry's en de kokosnibs. Voeg hieraan toe het honing-kokosolie mengsel en 4 eetlepels water. Meng alles goed door elkaar, zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
  4. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en geniet hierin het mengsel. Verdeel het mengsel en duw aan met een lepel zodat het een egale emulsie wordt. Zet het vervolgens voor 25-30 minuten in de oven, totdat er een mooi bruin laagje ontstaat.

Notities

Tip: Bij de Albert Heijn kwam ik de frisse cranberry mix tegen, met amandelen, hazelnoten, cashewnoten en pecans. Je kunt hiervan ook 80 gram gebruiken, in plaats van de losse noten & zaden en gedroogde cranberry. Laat de mueslirepen even 10 minuten afkoelen voordat je ze gaat snijden, anders brokkelen ze helemaal uit elkaar. Bewaar ze nadat ze helemaal afgekoeld zijn in een luchtdichte trommel of in de vriezer.