Snelle lunchsalade to go met tonijn, spinazie en cherrytomaten

Recept hoeveelheid: 1 persoon

Een lekkere, snelle lunchsalade to go met tonijn, edamame bonen en babyspinazie. Maak dit recept de avond van te voren en geniet ervan op het werk! 

Print het recept

Ingrediënten

  • 1/2 blikje tonijn
  • 40 g babyspinazie
  • 125 g cherrytomaten
  • 1/2 gele paprika
  • 1 bosui
  • 1 blikje edamame bonen à 80g (65g uitgelekt)
  • dille, naar smaak
  • olijfolie, naar smaak

Bereiding

Voorbereiding

  1. Snijd de gele paprika in reepjes of blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. 

  2. Doe de tonijn incl vocht in een klein vershoudbakje. Voeg naar smaak dille toe en bewaar in de koelkast. Doe de babyspinazie, cherrytomaten, gele paprika en bosui in een grote vershoudbak en bewaar in de koelkast.

Tijdens de lunch

  1. Meng de ingrediënten in de grote vershoudbak met olijfolie naar smaak. Voeg de tonijn en edamame bonen toe en meng alles goed door elkaar. Serveer direct. 

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie