Gewokte mosselen met een zachte rosé-tomaten saus

Recept hoeveelheid: 2 personen
De rosé-tomatensaus samen met de oregano & koriander maken deze mosselen hele lekkere, bijzondere gewokte mosselen!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen
  • 1 middelgrote ui
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 10 gram verse koriander (of verse peterselie)
  • 1 tl tabasco
  • 100 ml rosé wijn ( ik gebruikte een "moscato")
  • een scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • wokpan
  • vergiet
  • Schaal

Bereiding

  1. Was de mosselen grondig (in delen) met behulp van een vergiet. Een kapotte mossel kun je direct weggooien. Laat de rest goed uitlekken in het vergiet.
  2. Snij de ui in kleine snippers en de zoete puntpaprika in kleine blokjes. Open het blik gepelde tomaten in een schaal. Snij de tomaten in kleinere stukken, zodat deze even groot zijn. Leg de tomaten terug in het sap en voeg de rosé wijn hieraan toe. Hak tot slot de koriander (of peterselie) fijn.
  3. Verhit de wokpan op hoog vuur met een scheut olijfolie. Wok de mosselen voor 1 à 2 minuut tot ze grotendeels allemaal open gaan. Giet vervolgens de mosselen af in het vergiet, doe de mosselen terug in de wokpan en zet ze op het hoge vuur. Zo verwijder je al het 'vieze vocht'. Voeg vervolgens de gesnipperde ui toe en wok het geheel weer voor 1 minuut. Voeg nu de blokjes zoete puntpaprika toe en wok alles weer voor 1 minuut.
  4. Zet het vuur middelhoog. Voeg de gepelde tomaten met de rosé wijn toe aan de wokpan. Meng dit goed door elkaar. Nu kunnen de smaakmakers erbij; de tabasco, de oregano & de helft van de koriander (of peterselie). Wok het geheel voor ongeveer 3 minuten. Serveer direct!

Notities

Tip! Dit gerecht is onwijs lekker met ciabatta brood erbij. Kies ervoor om dit kort te roosteren en dip het vervolgens in de zachte, frisse rosé-tomatensaus.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie