Mini taco's uit de oven

Recept hoeveelheid: 12 mini wraps
Wraps. Een gerecht waarmee je onwijs veel verschillende variaties kunt maken, zoals deze mini taco's uit de oven!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 12 mini wraps
  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 gele paprika
  • 12 cherry tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 25 gram roomboter (ongezouten)
  • Tex mex taco saus mild
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl chili vlokken
  • 2 tl gedroogde oregano
  • peper & zout (naar smaak)

Benodigdheden

  • Muffinvorm met 12 bakjes
  • wokpan

Bereiding

  1. Snij allereerst alle ingrediënten: De gele paprika in blokjes, de cherrytomaten in vieren en de rode ui in snippers.
  2. Verwarm een wokpan met boter. Als de boter bruin is, voeg je de ui toe. Fruit de ui lichtbruin aan. Voeg het gehakt toe en meng de ui er goed doorheen. Voeg de paprikapoeder, chili vlokken, gedroogde oregano en, naar smaak, peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en bak het even door tot alles goed bruin is. (Tip: Bak het niet te lang vanwege de garing in de oven). Haal de pan van het vuur en laat rustig afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Verwarm de taco's in sets van 4 stuks in de magnetron. Doe dit in totaal voor 20 seconde op 500 Watt. Draai na 10 seconde de stapel met 4 mini wraps om. Vouw deze mini wraps direct als bakjes in de vorm. Herhaal dit voor de overige wraps tot de hele muffin vorm bekleed is.
  4. Doe in elke bakje een druppeltje taco saus mild. Vervolgens schep je er een eetlepel gehakt in. Verdeel de cherrytomaten en paprika over de mini taco's. Bestrooi met geraspte kaas en maak het af met een beetje oregano.
  5. Zet de muffinvorm voor 7-10 minuten in de oven, tot de geraspte kaas mooi gesmolten is en de mini taco's lichtbruin zijn gekleurd. Serveer direct als het nog warm is, bijvoorbeeld met een frisse salade.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie