Aziatische noodles met garnalen, limoen & gember

Recept hoeveelheid: 2 kommen
Lekker, gezond en vol van smaak… dat zet je op tafel met dit recept voor deze snelle Aziatische noodles! Met o.a. garnalen, limoen en peultjes is dit een perfecte doordeweekse maaltijd.
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 180 gram ramen noodles
  • 225 gram gepelde roze garnalen (diepvries)
  • 150 gram peultjes
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 3 cm verse gember
  • 3 gram verse koriander (of verse peterselie)

Benodigdheden

  • waterkoker
  • stoommandje
  • wokpan

Bereiding

  1. Kook 1.5L water in de waterkoker. Ontdooi de gepelde roze diepvries garnalen in een bak met heet water voor ongeveer 3-5 minuten, tot ze roze van kleur worden. Giet af als ze klaar zijn.
  2. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij deze in dunne ringen. Snij de verse gember heel fijn. Rasp de limoen en vang dit op in een klein schaaltje. Pers de limoen uit en voeg dit sap bij de rasp. Voeg de verse gember en rode peper eraan toe. Meng het geheel goed door. Giet dit over de garnalen, meng goed door en laat even marineren.
  3. Snij ondertussen de rode paprika in kleine blokjes. Halveer vervolgens de peultjes.
  4. Stoom de peultjes in een stoommandje voor 3 minuten. Verhit ondertussen een wokpan met een scheut olijfolie. Wok de garnalen met de dressing voor 3 minuten.
  5. Kook de ramen noodles volgens de verpakking (meestal 4 minuten). Voeg de peultjes en rode paprika bij de garnalen en wok het geheel voor 3 minuten op hoog vuur goed door.
  6. Giet de noodles af en spoel ze na met koud water. Serveer dit in een kom met hierover heen de gewokte garnalen & groenten. Maak het af met fijn gehakte koriander (of peterselie!)

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie