Mini saucijzenbroodjes met Italiaanse twist

Recept hoeveelheid: 20 mini saucijzenbroodjes
Perfect als snack voor een feestje, een (vrijdagmiddag) borrel of een verjaardag. Door de Italiaanse twist zijn deze mini saucijzenbroodjes super lekker!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 stuk verse rol bladerdeeg
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1/2 tomaat
  • 2 eieren (1 voor gehakt, 1 voor bestrijken)
  • 10 gram Italiaanse kaas (bijv. Formaggio da Pasta kaaspoeder, liefst zo fijn mogelijk)
  • 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • paneermeel (naar vochtigheid)
  • peper & zout (naar smaak)

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • kwastje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de halve tomaat in kleine, hele fijne stukjes.
  2. Meng het gehakt in een kom met de tomaat, de Italiaanse kruiden, de paprika poeder, het ei en de kaas. Pers de knoflook en voeg dit toe aan het gehakt. Voeg paneermeel toe naar vochtigheid van het gehakt.
  3. Kneed het gehakt goed door. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak. Is het gehakt te vochtig? Voeg nog wat paneermeel toe, tot je een soepel gehakt hebt (zie video).
  4. Klop 1 ei los in een schaaltje. Verspreid het bladerdeeg over het keukenblad. Snij deze in de lengte doormidden. Verdeel het gehakt in tweeën en beleg het bladerdeeg voor de helft met het gehakt (zie video). Vouw het bladerdeeg over het gehakt heen, zodat je twee lange rollen krijgt.
  5. Snij de rollen bladerdeeg in stukken, totaal in 20 stukken. Leg deze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de mini saucijzenbroodjes met een kwast met het ei.
  6. Leg de mini saucijzenbroodjes voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer ze direct!

Notities

Bewaartip: Je kunt de saucijzenbroodjes na afkoelen prima voor de volgende dag bewaren. Verwarm ze kort op in de oven, het liefst rond 100 graden. Zo bakken de mini saucijzenbroodjes niet verder.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie