Het perfecte basisrecept voor bananenbrood

Recept hoeveelheid: 1 bananenbrood
Gezond je dag beginnen? Gebruikt dit basis recept voor het perfecte bananen brood & voeg naar smaak nog jouw favorieten vruchten, zaden of noten toe!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl tl bakpoeder
  • kaneel (naar smaak)

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Beslagkom
  • Bakpapier
  • Bakblik (lengte 25cm)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Prak de banen in een beslagkom goed plat tot een egaal mengsel.
  2. Mix de eieren een voor een goed door het bananenmengsel met een handmixer.
  3. Voeg het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder en kaneel toe aan de beslag komt. Mix alles goed door elkaar tot een egaal, luchtig mengsel.
  4. Bekleed het bakblik met het bakpapier. Om het makkelijker te gebruiken verfrommel je eerst het bakpapier en doe je het daarna in het bakblik. Schep het bananenbrood mengsel in de vorm en zet het voor 40 minuten in de oven. Test met een satéprikker of het bananenbrood goed is.

Notities

Bewaartip: Laat het bananenbrood afkoelen en snij deze in plakjes. Bewaar elk plakje apart in de vriezer.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie