Video: Chocolade brownie met oreo

Recept hoeveelheid: 1 taart (20x20 cm)
Waanzinnig lekker & super makkelijk te maken! Dit is het beste van twee werelden, deze chocolade brownie met oreo. Genieten maar!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 rol oreo's
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram bloem
  • 200 gram donkerbruine bastardsuiker
  • 100 gram ongezouten boter
  • 4 eieren

Benodigdheden

  • Vierkant bakvorm (20x20cm)
  • Bakpapier
  • klontje boter
  • Mixer (of keukenmachine)
  • Spatel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Bekleed de vorm met bakpapier en vet deze vervolgens nog in met een beetje boter. Zo zorg je ervoor dat de brownie straks makkelijk los komt uit de vorm.
  2. Smelt de boter au bain-marie, ofwel in een schaal boven een pan met kokend water dat op het vuur staat (zie video). Voeg vervolgens de blokjes chocolade toe, laat dit smelten en meng het tot een egale massa.
  3. Klop met behulp van een mixer of keukenmachine de eieren een voor een luchtig. Voeg de donkerbruine bastardsuiker toe en meng dit tot een luchtige beslag. Voeg de bloem toe en meng het tot een stevig beslag. Giet vervolgens de chocolade erbij en meng alles goed door met een spatel.
  4. Snij de oreo in kleine stukjes. Doe de helft door het beslag en meng dit met de spatel goed door. Giet het beslag in de vorm en beleg de brownie met de stukjes oreo. Zet het vervolgens voor 30 minuten in de oven.
  5. Controleer met een saté prikker of de oreo brownie goed is. Laat het even afkoelen voor ongeveer 10 minuten en snij de brownie dan in blokjes. Geniet ervan!

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie